Voorleeskampioenen van Walcheren

Gepubliceerd op: 10 maart 2017 09:54

Valery Louwerse en Vera Stroo zijn de Voorleeskampioenen van Walcheren. Op woensdagmiddag 8 maart 2017 organiseerde ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland de finale Walcheren van de Nationale Voorleeswedstrijd.

De wedstrijd is gewonnen door Valery Louwerse van CBS De Goede Polder uit Vrouwenpolder en Vera Stroo OBS Theo Thijssen uit Vlissingen. Valery las voor uit het boek Een verboden BFF van Joke Reijnders en Vera las voor uit het boek Deesje, geschreven door Joke van Leeuwen.

Valery en Vera mogen door naar de provinciale finale die op zaterdag 8 april gehouden zal worden in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland.
De winnaar van de provinciale finale mag Zeeland vertegenwoordigen op woensdag 17 mei 2017 bij de landelijke finale in de Schouwburg Amstelveen.

De Walcherse finale vond plaats in de Aula van ZB. De ronde werd gepresenteerd door Alice Speckmann. De jury bestond uit: Jet de Klerk (docent, Middelburg), Ron Lubbersen (coördinator Educatie en Talent ZB, Middelburg) en Romy Rijkhoek (oud-jeugdbibliothecaris, Vlissingen).