Vernieuwd Europe Direct Zeeland viert opening met EU-PUBQUIZ

Gepubliceerd op: 7 mei 2021 09:11

Op woensdag 26 mei is er uur een online EU PubQuiz via Zoom.

Vanaf Europadag, 9 mei 2021, vervult ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland (ZB) voor de komende vijf jaar de rol van Europe Direct Center (EDC). ZB maakt daarmee onderdeel uit van een netwerk met ruim 500 EDC’s verspreid over heel Europa.

Europe Direct-Informatiecentra

Het netwerk van Europe Direct-Informatiecentra is één van de belangrijkste instrumenten van de Europese Unie om burgers voor te lichten over de Europese Unie en haar activiteiten. De ruim 500 Europe Direct-Informatiecentra geven niet alleen informatie over Europese zaken, maar organiseren ook voorlichtingsbijeenkomsten, debatten, workshops en andere activiteiten. In Nederland vind je Europe Direct in de regio’s Zeeland, Randstad, Eindhoven, Alkmaar, Almere, Maastricht, Amsterdam, Utrecht en Curaçao.

EU PubQuiz

Als openingsactie van Europe Direct Zeeland organiseren de Quizbroers op 26 mei van 19.30 tot 21.30 uur een online EU-PubQuiz via Zoom. De quiz bevat vragen over alles wat met Europa te maken heeft, van het Eurovisie Songfestival tot het favoriete lunchgerecht in Brussel van Frans Timmermans en Diederik Samson. Van krantenkoppen tot politieke vragen, van gekke weetjes over Europa tot het herkennen van volksliederen –alle kanten van de EU en Europa komen voorbij.

Meedoen?

  • Deelname is gratis. Student, werkend of gepensioneerd: iedereen is welkom. Je kunt je individueel opgeven of met een team, idealiter met vijf deelnemers
  • Opgeven kan tot 19 mei
  • De prijzen zijn cadeaukaarten van €50 voor de eerste prijs, €25 voor de tweede prijs en een chocoladepakket als derde prijs