Vernieuwd Europe Direct Zeeland officieel geopend

Gepubliceerd op: 20 september 2021 11:50

Op dinsdagmiddag 14 september 2021 is Europe Direct Zeeland, dat gevestigd is in ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB) aan de Kousteensedijk 7 in Middelburg, officieel geopend. In aanwezigheid van Bart Roelandt de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland, Anita Pijpelink, gedeputeerde Provincie Zeeland, Carla Doorn, locoburgemeester Middelburg en Perry Moree, directeur-bestuurder van ZB werd het plakkaat officieel op de muur van de ZB bevestigd.

De omvang en impact van investeringen in de gemeente Middelburg, mogelijk gemaakt met Europese subsidies in Zeeland wordt gepresenteerd op grote panelen voor de ingang van de ZB. Ook werd de expositie ‘Faces of Europe’ geopend in het souterrain. Hierbij waren cultureel attachee Moritz Schmid-Drechsler, Thomas Walter, beleidsmedewerker afdeling cultuur Ambassade van de Bondsrepubliek Duitsland en de fotograaf Carsten Sander aanwezig. Deze tentoonstelling is nog te zien t/m 30 oktober.

Expositie ‘Faces of Europe’
Faces of Europe is een cultureel-politiek project, geïnitieerd door fotograaf Carsten Sander en opgedragen aan de Europese bevolking. Hij is door alle 27 Europese lidstaten gereisd en heeft daar 1000 portretfoto’s gemaakt. Foto’s waarop de diversiteit van de inwoners van Europa in beeld wordt gebracht. Van arm tot rijk, van jong tot oud. Iedere geportretteerde heeft een bijzonder verhaal voor hem en iedereen is gelijk. Het resultaat is een indrukwekkend fotoboek, waarin je ook audio- en video-interviews kunt beluisteren. En in 27 portretfoto’s die na de expositie in Middelburg nog door de rest van Nederland zullen reizen. Ook in de andere Europese lidstaten vindt een soortgelijke tour plaats.

Europe Direct-Informatiecentra
Het netwerk van Europe Direct-Informatiecentra is één van de belangrijkste instrumenten van de Europese Unie om burgers voor te lichten over de Europese Unie en haar activiteiten. De ruim 500 Europe Direct-Informatiecentra geven niet alleen informatie over Europese zaken, maar organiseren ook voorlichtingsbijeenkomsten, debatten, workshops en andere activiteiten. In Nederland vind je Europe Direct in de regio’s Zeeland, Randstad, Eindhoven, Nijmegen, Groningen, Alkmaar, Almere, Maastricht, Amsterdam, Utrecht en Curaçao. In Zeeland wordt Europe Direct gehost door ZB Bibliotheek van Zeeland, in nauwe samenwerking met Bibliotheek Oosterschelde en Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen.

Voor meer informatie zie: Europe Direct Zeeland.