Veelbelovende selectie voor Popaanzee ACADEMY 2023

Gepubliceerd op: 1 februari 2023 15:49

Popaanzee verwelkomt drie Zeeuwse acts in het Academy-traject van 2023.

Alta Luna

Alta Luna - Indierockband uit Middelburg. Deze groep van vijf vrienden zijn gemakkelijk te herkennen aan hun melancholische geluid, stuwende drums en eerlijke teksten. Als je van The National, The War On Drugs of Inhaler houdt, ligt Alta Luna zeker in je straatje.

Xeno

Xeno is een progressieve metalband uit Middelburg, die extreme metalsounds combineert met verrassende twists en passages, getrokken uit verschillende genres. Gecombineerd met inspirerende teksten uit tal van filosofische en persoonlijke onderwerpen creëert Xeno een zeer unieke, verhalende atmosfeer waar luisteraars zich in kunnen verliezen. De muziek is beïnvloed door bands als Periphery, Tesseract, Opeth, Plini en Porcupine Tree maar ook bijvoorbeeld door Haken, Leprous en Lamb of God.

ROSANN

Nederlandstalige pop met kenmerken van kleinkunst, beeldend beschreven en vertolkt in een eigentijds stemgeluid. ROSANN is sinds 2019 actief als singer-songwriter en werkt sindsdien hard aan haar carrière. Zo was ze te horen op NPO 3FM, NPO Radio 5 en werd ze in 2021 Finalist bij De Grote Prijs Van Rotterdam. In 2022 werd ze Halve Finalist in The Voice Van Vlaanderen.

Het traject ACADEMY

Popaanzee ACADEMY is bedoeld voor Zeeuwse acts die klaar zijn voor het grote publiek. Deze nieuwe lichting krijgt naast intensieve coaching diverse muziekindustrie-gerelateerde masterclasses aangeboden. Op basis van een bandplan wordt de act gekoppeld aan een coach uit de Nederlandse muziekindustrie (zoals een muzikant, manager of producer). Daarnaast krijgen zij optredens op Zeeuwse festivals, zoals Concert at Sea, Vestrock en Zeeland Nazomerfestival. Het traject wordt afgesloten met een clubavond in samenwerking met één van de Zeeuwse poppodia.

Over Popaanzee

Popaanzee is het Zeeuws platform voor talentontwikkeling in popmuziek en is ondergebracht bij ZB Bibliotheek van Zeeland. Popaanzee ontwikkelt aanbod voor popmuzikanten en is als Zeeuwse popkoepel aangesloten bij PopNL.