Team van Goese Lyceum wint Energy Battle Zeeland

Gepubliceerd op: 14 februari 2023 16:00

Op maandagavond 13 februari 2023 heeft een viertal leerlingen uit HAVO 3 van het Goese Lyceum in de ZB tijdens een zinderende finale de Energy Battle gewonnen, dé wedstrijd voor duurzaamheid, energie en klimaat voor het voortgezet onderwijs in Zeeland.

Idee

Ryan, Jort, Duuk en Thijmen bedachten een waterturbine voor de Vrijbuiter, een traditioneel zeilschip.

Prijsuitreiking

Het bordspel Gigawatt en een cadeaukaart voor de teamleden werd overhandigd door Jo-Annes de Bat, gedeputeerde van de Provincie Zeeland.

De jongerenjury besloot dat De Stampvloer van Ruyan, Pieter en Floris (team VWO 3a) van het Zwin College uit Oostburg de 1e prijs kreeg: het bordspel Hoogspanning en de Bosatlas van weer en klimaat voor ieder teamlid.

De overige finalisten mochten ook een prijs uitkiezen, beschikbaar gesteld door Delta energie en de ZB.

Juryrapport vakjury

“Duidelijke winnaars met een combinatie van wind- en waterenergie, een origineel idee en ook een goede prestentatie. Ze hadden goede antwoorden op de vragen van de jury en het publiek”.

De foto’s, filmpjes en verder uitslagen van de Energy Battle zijn aan het einde van de week te vinden op de digitale etalage energie (Energie Zeeland), een project van ZB in samenwerking met Provincie Zeeland en ZMf.