Singer songwriter Femke Bun naar De Grote Prijs van Nederland

Gepubliceerd op: 26 februari 2019 14:27

De Grote Prijs van Nederland, de landelijke popcompetitie, heeft vandaag de namen bekend gemaakt van acts die doorgaan naar de halve finales op 28, 29 en 30 maart.

Grote Prijs van Nederland X PopNL

Door samenwerking met PopNL, hebben verschillende acts uit heel het land direct een plek in de halve finales weten te bemachtigen. Deze acts zijn afgevaardigd door de leden van PopNL, als meest belovende act van de desbetreffende provincie, regio of grote stad. Popaanzee, het Zeeuwse popplatform dat gecoƶrdineerd wordt door ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, is als popkoepel lid van PopNL en mocht een act afvaardigen.

Femke Bun winnaar Zeeuwse Belofte 2018

Alle winnaars van de regionale bandcompetities Spectra (Oosterschelderegio), PodiumZ (Walcheren), Steenworp (Zeeuws Vlaanderen) en Regioruis (Schouwen Duiveland) spelen ieder jaar op 5 mei, tijdens het Bevrijdingsfestival Zeeland in Vlissingen voor jury en publiek. Daaruit wordt De Zeeuwse Belofte gekozen. Dat was in 2018 de Zeeuws Vlaamse singer songwriter Femke Bun. Als meest belovende act van Zeeland stroomt zij direct door naar de halve finale van de Grote Prijs van Nederland in de categorie Singer Songwriter. Andere categorieƫn van De Grote Prijs zijn Hiphop en Bands/Electronics.