Publieksstemming MVOprijs opengesteld

Gepubliceerd op: 8 oktober 2021 09:08

Iedereen die zich betrokken voelt bij Zeeuws-Vlaanderen kan vanaf nu tot en met 11 november stemmen op zijn of haar favoriete ondernemer.

De vakjury heeft de aanmeldingen beoordeeld en deze langs de lat gelegd van de zeventien ontwikkelingsdoelen van de VN (de 17 SDG’s).

De zes geselecteerde bedrijven

  • PolyStyreneLoop
  • PureBlue Water
  • Landbouwbedrijf Buijze
  • ‘t Zusje Terneuzen
  • The Holy Spiritus
  • ZJÍ Sea Wellness

De drie bedrijven die de meeste stemmen van het publiek krijgen, gaan naar de finale. De winnaar van de MVOprijs Zeeuws-Vlaanderen wordt op 30 november tijdens de Contacta bekendgemaakt. Deze MVOprijs is een initiatief van Rabobank Zeeuws-Vlaanderen en de drie gemeenten Sluis, Terneuzen en Hulst.
ZB Bibliotheek van Zeeland is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Een deskundige jury selecteerde uit de zeventien inzendingen de zes genomineerde bedrijven. De jury bestaat uit Eric de Ruijsscher-voorzitter VNO-NCW Zeeland, Patrick Keizer-eigenaar van de Ketchupfabriek uit Graauw en winnaar van de editie 2018 en Mariska van Dalen-SDG impact specialist en eigenaar van MVIplatform. De zes geselecteerde ondernemers ontvangen in ieder geval een Social Handprint van hun bedrijf. Dit is een visueel certificaat waarin je in één oogopslag de MVO-prestaties van de ondernemer ziet.

Ondernemers die hun bedrijfsvoering afstemmen op een mooie samenleving, een schone aarde, en een duurzame welvaart zijn de komende jaren koplopers in hun sector. Met de MVOprijs worden koploperbedrijven in de schijnwerpers gezet en worden andere ondernemers gestimuleerd óók hun bedrijfsvoering te verduurzamen.