Prijsuitreiking Zeeuwse Boekenprijs 2020 en opening Week van het Zeeuwse Boek

Gepubliceerd op: 23 oktober 2020 14:06

Door de maatregelen rondom het COVID-19-virus, kunnen de jaarlijkse prijsuitreikingen van de Zeeuwse Boekenprijs niet zoals gebruikelijk plaatsvinden.

Er kan gelukkig een alternatieve vorm worden geboden. Op 27 oktober wordt er een korte film van de prijsuitreikingen gemaakt. De film is om ca. 22.00 uur op de sociale media kanalen van ZB geplaatst en vanaf 28 oktober 10.00 uur op de website.

Commissaris van de Koning en juryvoorzitter Han Polman besteedt aandacht aan de kunstwerken van Janne van Gilst voor de genomineerden, leest het juryrapport voor, benoemt de Accolades en maakt het winnende boek van 2020 bekend.

De winnaar van de Zeeuwse Boekenprijs 2020 ontvangt een geldbedrag van 1.000 euro en een kunstwerk van de Zeeuwse kunstenaar Janne van Gilst. Ook de overige shortlistauteurs ontvangen een werk van deze kunstenaar.

Na de uitreiking van de prijs aan de winnende auteur, maakt Anthoni Fierloos, directeur van boekhandels De Koperen Tuin en Het Paard van Troje in Goes, de Prijs van de Zeeuwse Boekhandel kenbaar. Hij presenteert tevens het geschenk van de Week van het Zeeuwse Boek, getiteld De vader van Grace, geschreven door Carolijn Visser. De Week van het Zeeuwse Boek 2020 (28 oktober tot en met 7 november) wordt daarmee geopend.

Juryleden

De jury van 2020 bestaat uit: Han Polman, commissaris van de Koning en voorzitter; Anya Marinissen, specialist Nederlandse taal- en letterkunde en secretaris; Perry Moree, directeur ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland; Arie Leen Kroon, hoofdredacteur PZC; Helge Prinsen, journalist en documentairemaker

De ZBP wordt financieel ondersteund door Rijkse | Accountants & Adviseurs.