Popaanzee zet inschrijving open voor twee trajecten

Gepubliceerd op: 1 december 2021 13:38

Bands en muzikanten die zich willen blijven ontwikkelen op muzikaal gebied en verder willen komen in de landelijke muziekindustrie, kunnen zich aanmelden voor een van de coachingstrajecten van Popaanzee, het Zeeuws platform voor talentontwikkeling in popmuziek.

De coördinatie van Popaanzee is in handen van ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB).

Popaanzee ACADEMY

Popaanzee ACADEMY is in het aanbod van Popaanzee het meest ambitieuze traject dat een band kan doorlopen om zich verder te ontwikkelen. Deelnemers krijgen verschillende masterclasses op het gebied van publishing, boekingen, releases en artist branding.

Op basis van een bandplan wordt een passende coach uit de muziekindustrie aan de act gekoppeld, die helpt met het nemen van volgende stappen in hun muzikale carrière.
Gedurende het festivalseizoen maken de acts kans op optredens op verschillende festivals tijdens de Popaanzee Zomertour (zoals Bevrijdingsfestival Zeeland, Concert at Sea, Vestrock en Zeeland Nazomerfestival). Het traject wordt afgesloten met een clubshow bij een van de professionele poppodia in Zeeland.

Voorwaarden voor aanmelden zijn: de act is Zeeuws en wil actief investeren in haar ontwikkeling. De act moet over een eigen repertoire beschikken en heeft de nodige muzikale kilometers gemaakt.

Een commissie van programmeurs van poppodia en festivals uit Zeeland/Noord-Brabant stelt uit de aanmeldingen een shortlist samen en daaruit worden drie acts gekozen.

Aanmelden voor Popaanzee ACADEMY kan tot 16 januari 2022 via: www.popaanzee.nl.

Popaanzee POPSPORT

Jonge bands, producers en acts (14–21 jaar) die eigen muziek maken en hun skills, netwerk én plezier in muziek maken willen vergroten, zijn welkom bij Popaanzee Popsport. Dit traject bestaat uit verschillende workshopdagen, een showcase tijdens Eindeloos Eiland Festival, studiosessies en extra optredens.

Popaanzee POPSPORT is onderdeel van Popsport NL, iedere deelnemer maakt direct deel uit van het Popsport Network, dat ook weer veel extra’s biedt aan muzikanten. Aanmelden kan via www.popsport.nl