Popaanzee POPSPORT met Showcase op EEF

Gepubliceerd op: 19 mei 2022 15:16

Inmiddels kan men van een traditie spreken: een showcase van Popaanzee POPSPORT op Eindeloos Eiland Festival. Deelnemers van dit coachingstraject van Popaanzee laten met een show het resultaat van hun ontwikkeling zien. De showcase bestaat uit optredens van Breakout, Typical en Ginsonic en is op zaterdag 18 juni 2022 op de nieuwe locatie van het festival bij De Vliethoeve in Kortgene.

Het coachingstraject voor acts van 14–21 jaar met eigen muziek begon in maart 2022 met een Kickoff. Vervolgens hebben de drie bands deelgenomen aan verschillende workshopdagen. Hier kregen zij coaching door professionals uit de muziekindustrie, zoals de van oorsprong Zeeuwse Isabel van Beek, ook bekend als singer-songwriter YSA, producer en multi-instrumentalist Jannes van Kaam (o.a. Bongloard) en festivalprogrammeur en manager Roderick Udo.

Deelnemers van Popaanzee POPSPORT 2022 zijn:
Breakout - De vier jonge Middelburgse punkrockers van Breakout barsten van de energie. Met hun eigen geschreven nummers, geïnspireerd door Blues Pills en The Pretty Reckless, rocken ze graag op vele podia!
Typical - Typical is een alternatieve rockband uit Zeeland. Met inspiratie van genres zoals rock, alternatief, punk en popmuziek waarbij je moet denken aan Arctic Monkeys, Måneskin en Peach Pit, staan zij met plezier op het podium.
Ginsonic - Ginsonic is een band uit Zeeland en ze maken al ruim twee jaar muziek met heel erg veel plezier! Ze spelen popmuziek met een jazzy en soulvolle ondertoon. Inspiratie halen ze uit muziek van artiesten als Amy Winehouse en John Mayer.

Een van de acts stroomt door naar Popsport NL, waarbij ze samen met de doorstromers van de andere deelnemende provincies toe gaan werken naar een live opname in de studio van De Staat in Nijmegen. Iedere act wordt daarbij gekoppeld aan een persoonlijke coach.

Voor veel Zeeuwse bands en artiesten is POPSPORT een opstap naar een carrière in de popmuziek. De afgelopen jaren zag de organisatie van Popaanzee acts terug in het Popaanzee ACADEMY-traject. Sommigen haalden de selectie van Popronde en veel muzikanten kozen voor een vervolgopleiding in de muziek. Een aantal van hen wordt nu als coach of workshopdocent ingezet. Zo deden eerder mee: PEER, Charades, YSA en Geert van Oorschot.

Geïnteresseerden kunnen de showcase bijwonen door een ticket te kopen voor de zaterdag van Eindeloos Eiland Festival. Meer informatie over het festival en de line up is te vinden op de website van het Eindeloos Eiland Festival.