Ondersteuning cultureel-maatschappelijke initiatieven

Gepubliceerd op: 16 september 2022 10:11

Maatschappelijke initiatieven binnen de culturele sector kunnen zich van 27 september t/m 2 oktober 2022 online aanmelden voor de MAEX Video Impuls Zeeland.

Deze Impuls helpt initiatieven meer mensen te bereiken en te verbinden en wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Zeeland en uitgevoerd door Uproductiehuis en de ZB.

Ondersteuning Zeeuws initiatief uit de samenleving

De culturele sector heeft lang stilgelegen. Activiteiten werden afgelast of verplaatst, waardoor er te weinig geld binnenkwam en initiatieven hadden moeite met het (ver)binden van vrijwilligers. Vanwege de verbindende en verrijkende kracht van kunst en cultuur vinden we het belangrijk om initiatiefnemers een steuntje in de rug te geven. Zij staan immers ook altijd klaar om bij te dragen aan een creatiever, socialer en inclusiever Zeeland.

MAEX Video Impuls Zeeland

De Impuls is bedoeld voor initiatieven die impact leveren op de Zeeuwse culturele sector en dit willen versterken met professioneel beeldmateriaal. Door middel van beeld en geluid wordt de boodschap van het initiatief op passende wijze overgebracht om zo nóg meer mensen te bereiken en te verbinden. Hiervoor willen we graag ook de verbinding tussen jong en oud opzoeken. Jongeren zijn dé autoriteit als het gaat om beeld en geluid en weten wat aanspreekt. We vragen je dan ook om als initiatiefnemer na te denken over hoe je jongeren kunt mobiliseren om mee te denken en/of mee te doen!

Aanmelden

Om in aanmerking te komen voor de MAEX Video Impuls Zeeland heb je een MAEX-profiel nodig. Dit gratis profiel kun je hier aanmaken. Heb je vragen over het MAEX profiel of over hoe je moet aanmelden? Neem dan contact op met MAEX via info@maex.nl. Geregistreerde initiatieven kunnen zich tussen 27 september t/m 2 oktober (22.00 uur) online aanmelden.