Nina Lenselink en Ellis de Snoo zijn voorleeskampioenen van Walcheren

Gepubliceerd op: 8 maart 2018 11:48

Op woensdagmiddag 7 maart 2018 organiseerden ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, ZB| Bibliotheek Vlissingen en de Walcherse bibliobussen de regionale ronde Walcheren van de Nationale Voorleeswedstrijd. De wedstrijd is gewonnen door Nina Lenselink (Acaciahof, Middelburg) en Ellis de Snoo (Cypressenhof, Middelburg). Nina las voor uit Spinder van Simon van der Geest en Ellis uit Het leven volgens Pippa Leeuwenhart, geschreven door Barbara Tammes.

Nina en Ellis mogen door naar de provinciale finale die op zaterdag 7 april gehouden zal worden in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. De winnaar van de provinciale finale zal Zeeland vertegenwoordigen op woensdag 23 mei bij de landelijke finale in Amstelveen.

De regionale ronde Walcheren vond plaats in CineCity, Vlissingen. De ronde werd gepresenteerd door Kevin van Gorkom, frontman van de Hobbyisten en docent aan de HZ. De juryleden die de voorlezers beoordeelden waren: Renée van Brakel; docente en stemacteur, Mitchel Vermeulen; Kandidaat gemeenteraadslid CDA Borsele, Pabo-student aan de HZ en illustrator van kinderboeken, en Henk Kosters; inhoudelijk coördinator Dienstverlening en coördinator Bibliobussen ZB.