Nationale Voorleeswedstrijd: Walcherse voorrondes

Gepubliceerd op: 29 januari 2018 15:13

De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat 25 jaar! Dit zilveren jubileum wordt gevierd met een extra feestelijke wedstrijdronde. De spannende voorleesrondes op Walcheren gaan weer van start.

Kwartfinales

ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland en ZB| Bibliotheek Vlissingen organiseren kwartfinales van De Nationale Voorleeswedstrijd voor alle schoolkampioenen uit groep 7 en 8 van de basisscholen. Deze schoolkampioenen laten in de twee Bibliotheken horen hoe goed zij kunnen voorlezen.

In Vlissingen vindt de kwartfinale plaats op woensdag 7 februari om 15.00 uur in ZB| Bibliotheek Vlissingen, Spuikomweg 7.

In Middelburg gaan de voorlezers van Middelburg en Veere op twee woensdagmiddagen de strijd aan op 14 februari om 14.00 uur en op 28 februari om 15.00 uur in het Auditorium van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland aan de Kousteensedijk 7.

Walcherse en Zeeuwse finales

Uit deze drie voorrondes worden negen voorlezers gekozen die doorgaan naar de halve finale; de Walcherse voorleesfinale is op woensdag 7 maart 2018 in bioscoop CineCity in Vlissingen. Hier wordt gestreden om de twee Walcherse tickets voor de provinciale ronde op 7 april 2018 in Middelburg.

De winnaar van de Zeeuwse finale zal onze provincie vertegenwoordigen tijdens de zinderende landelijke finale van De Nationale Voorleeswedstrijd op woensdag 23 mei 2018 in de Schouwburg Amstelveen.

 

Meer weten over de Nationale Voorleeswedstrijd?

Kijk op: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl