Nameless stroomt door naar landelijk coachingsprogramma Popsport

Gepubliceerd op: 21 juni 2019 12:06

Foto: Martijn Fincke

Op vrijdagavond 14 juni 2019 werd Popaanzee Popsport afgesloten met een showcase.

Uit 10 jonge Zeeuwse acts (12-21 jaar) die de afgelopen vijf maanden gecoacht zijn in het Popaanzee coachingstraject, gaat Nameless uit Vlissingen door naar het landelijk traject van Popsport.

Coaching

Popaanzee Popsport is het Zeeuwse onderdeel van het landelijke coachingsprogramma Popsport, voor jonge, talentvolle muzikanten, bands en producers die verder willen komen met hun eigen muziek. De deelnemende acts kregen de afgelopen maanden professionele coaching in allerlei vakgebieden, zoals songwriting, stage performance, zang, nummeropbouw en publiciteit. Alle deelnemers gaan nog de studio in om een nummer of een clip op te nemen.  

Landelijk traject

De act die zich de afgelopen maanden het meest heeft ontwikkeld, gaat door naar het landelijke traject van Popsport. Nameless start in september, samen met de doorstromers van andere provincies. Onder leiding van een personal coach worden zij klaargestoomd voor de Popsport Live Sessions: hierbij wordt de studio van ‘De Staat’ in Nijmegen omgebouwd tot een intieme setting, waar de bands onder persoonlijke begeleiding van de coaches uit het netwerk van de De Basis een clip gaan opnemen.

Nameless

Nameless is een vijfkoppige, female fronted rockband uit Vlissingen en bestaat uit Zowie Zwier (zang/gitaar), Djozuwa Zwier (drums), Davy van Broekhoven (bas), Renzo van Eijbergen (gitaar) en Sjoerd Hendrikse (gitaar).

De andere deelnemers waren: Cendal (rockband), FAURE (singer song writer), Supermarct (spoken word), Sigourney (singer song writer), KiKi (sinegr song writer), Jeremy Lahr & band (singer song writer), Matrith van Beek (singer song writer), Designer Violence (industrial), Urban Graveyard (stonerrock).

Meedoen aan editie 2020?

Popsport is hét talentenprogramma voor jonge bands en acts tussen de 12 en 21 jaar. Muzikanten kunnen zich vanaf nu weer aanmelden voor de editie van 2020 via popsport.nl/aanmelden. Popsport is onderdeel van Popaanzee, het Zeeuws platform voor talentontwikkeling in popmuziek, dat wordt uitgevoerd door ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Popaanzee Popsport wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland, Stichting Popsport en Fonds voor Cultuurparticipatie.  

Foto Nameless: Martijn Fincke