Finalisten MVOprijs Zeeuws-Vlaanderen bekend

Gepubliceerd op: 17 november 2021 12:25

PureBlue Water BV (Kapellebrug), ’t Zusje Terneuzen en ZJÍ Sea Wellness (Breskens) zijn de drie kanshebbers voor de MVOprijs Zeeuws-Vlaanderen.

Een totaal van 1484 stemmen werden door het publiek uitgebracht. Samen waren deze drie bedrijven goed voor 82% van het aantal stemmen.
Na een bedrijfsbezoek beoordeelt de jury wie de winnaar wordt van de tweede editie van de MVOprijs Zeeuws-Vlaanderen.

Wanneer er meer duidelijkheid is over de coronamaatregelen na de komende periode, maken we de winnaar bekend. De winnaar van de MVOprijs ontvangt een kunstwerk van de Tilburgse kunstenaar en uitvinder Guus Voermans. Deze MVOprijs is een initiatief van Rabobank Zeeuws-Vlaanderen en de drie gemeenten Sluis, Terneuzen en Hulst. ZB Bibliotheek van Zeeland is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Het publiek heeft gesproken, de finalisten zijn nu bekend. De andere genomineerden PolyStyreneLoop B.V.(Terneuzen), Landbouwbedrijf Buijze (Oostburg) en The Holy Spiritus B.V. (Sint Jansteen) verdienen een compliment en zij ontvangen een Social Handprint van hun bedrijf. Dit is een visueel certificaat waarin je in één oogopslag de prestaties van de ondernemer ziet, gericht op de zeventien ontwikkelingsdoelen van de VN (de 17 SDG’s).

Jury

De jury van de MVOprijs Zeeuws-Vlaanderen bestaat uit Eric de Ruijsscher-voorzitter VNO-NCW Zeeland, Patrick Keizer-eigenaar van de Ketchupfabriek uit Graauw en winnaar van de editie 2018 en Mariska van Dalen-SDG impact specialist en eigenaar van MVIplatform.

Ondernemers die hun bedrijfsvoering afstemmen op een mooie samenleving, een schone aarde, en een duurzame welvaart zijn de komende jaren koplopers in hun sector. Met de MVOprijs worden koploperbedrijven in de schijnwerpers gezet en worden andere ondernemers gestimuleerd óók hun bedrijfsvoering te verduurzamen.