Muziekschool Zeeland en ZB Bibliotheek van Zeeland zoeken samenwerking op

Gepubliceerd op: 11 oktober 2021 15:15

Muziekschool Zeeland en ZB Bibliotheek van Zeeland gaan een driejarige samenwerking aan om hun bereik te vergroten en elkaars programma’s te versterken. De directeuren Robert Vroegindeweij en Perry Moree ondertekenden op 11 oktober een officiële samenwerkingsovereenkomst op de muziekafdeling in de ZB.

ZB ziet kansen om door deze samenwerking het kennismaken met kunst en cultuur te vergroten. Dit met het oog op haar taken op het gebied van de Wet Stelsel Openbare Bibliotheekvoorzieningen.

Robert Vroegindeweij vult aan: “Samen zijn wij de makers van de maatschappij. Wij als muziekschool voor muziek en de ZB voor taal, waar gezamenlijke cultuur de basis vormt.”

Doel
De bedoeling is om aan de hand van een gezamenlijke jaarprogrammering middelen beter te benutten, zodat een breder cultureel aanbod bewerkstelligd wordt en meer inwoners van Zeeland bereikt kunnen worden.

Ontwikkeling activiteiten
Plannen worden ontwikkeld voor onder meer het organiseren van kleinschalige concerten door muziekschoolleerlingen, ontwikkeling van activiteiten voor ouderen, een gezamenlijke programmering van educatieve activiteiten op de basisscholen en het afstemmen van de collectionering van bladmuziek.