Metal Muzikanten Meeting en Metal Battle in De PIT

Gepubliceerd op: 1 maart 2022 13:32

Metalheads en andere liefhebbers van scheurende gitaren en knallende drums kunnen zaterdag 19 maart vanaf 14.00 hun hart ophalen in De PIT in Terneuzen.

De hele dag staat dan in het teken van Metal. 's Middags kunnen geïnteresseerden de Metal Muzikanten Meeting bezoeken en meedoen aan workshops. Ook is er een demopanel aanwezig en zijn er prijzen te winnen. Deelname aan de Metal Muzikanten Meeting is gratis, aanmelden kan via popaanzee.nl.

Deze middag is een initiatief van Popaanzee in samenwerking met Metal Factory. 's Avonds vindt de Metal Battle plaats, georganiseerd door De PIT. Vier bands strijden om een plek in de halve finale. De avond wordt afgesloten met een optreden van de Zeeuwse progressieve metalformatie Xeno.

Metal Muzikanten Meeting

Makers en liefhebbers van heavy music kunnen in De PIT tot 17.00 uur deelnemen aan verschillende workshops, verzorgd door Metal Factory, de muziekopleiding voor metalmuzikanten in Eindhoven. Een panel, bestaande uit drie professionals uit de muziekindustrie geeft feedback op de muziek en gaat met muzikanten in gesprek. Dit demopanel bestaat uit: Roelof Knops, Producer/Mixing engineer en coach bij het opleidingsprogramma van producer Jordan Valerio; Merel Bechtold, gitarist bekend van o.a. DELAIN en Anneke van Giersbergen; en Frank Harthoorn, programmeur bij Podium ’t Beest en medeoprichter, gitarist en songschrijver in de metalband Gorefest.

Metal Battle

De Metal Battle is inmiddels de grootste underground metalcontest van Nederland, met achtenveertig bands in twaalf voorrondes, verspreid over het hele land. Tijdens deze Zeeuws-Belgische editie strijden vier bands voor een halve finale plek in Baroeg, Rotterdam. Dat zijn Dispelled (groovemetal uit Schouwen- Duiveland), Catalyst (progressieve melodische death metal uit België), As We Speak (metalcore uit Antwerpen) en een nog te selecteren deelnemer. De drie winnaars van de halve finales komen uit in de grote finale op 18 april in Estrado in Harderwijk. De winnaar van de landelijke finale speelt o.a. op Wacken Open Air. De Metal Battle is gratis te bezoeken.

Samenwerking

Popaanzee is het platform voor talentontwikkeling van popmuzikanten in Zeeland en is onderdeel van ZB. Met regelmaat organiseert Popaanzee masterclasses waaraan iedereen kan deelnemen. Hiervoor wordt samenwerking gezocht met relevante partijen. Een logische partij voor een metal-activiteit is de Metal Factory in Eindhoven. Aan deze opleiding is ook Stef Broks (o.a. drummer bij Textures) verbonden; hij coachte eerder twee bands in het traject Popaanzee ACADEMY: The Circle Remains (2017) en Dispelled (2021). Aansluiting bij de Metal Battle in De PIT maakte het plan compleet.