Meet Up voor Producers in ’t Beest in Goes

Gepubliceerd op: 8 september 2021 14:22

Zondag 26 september kunnen producers uit Zeeland van 13.00 tot 15.30 uur workshops volgen, demopanels bezoeken en veel te weten komen over het reilen en zeilen in de muziekindustrie. Deze eerste Producers Meet Up vindt plaats in ’t Beest in Goes. Het initiatief komt van Popaanzee, Albeda College Muzikant Producer en The Beatyard. Deelname is gratis.

Gezamenlijk initiatief
Popaanzee, het platform voor talentontwikkeling van popmuzikanten dat wordt uitgevoerd door ZB, organiseert regelmatig masterclasses die (gratis) toegankelijk zijn voor iedereen die bezig is met het maken van muziek. Steeds meer mensen maken (thuis) hun eigen muziek en nemen dat op met allerlei software. Popaanzee heeft die trend de afgelopen jaren ook gezien bij muzikanten en producers die als deelnemers in verschillende coachingstrajecten zaten. Albeda College in Rotterdam heeft een opleiding voor muzikanten en producers. Twee docenten die daar werken, Remi Lauw en Neels Smeekens, was opgevallen dat veel van hun studenten uit Zeeland komen. “Er komt veel talent uit Zeeland”, aldus Remi Lauw. Ook The Beatyard, het on- en offline platform voor beatproducers in Zeeland, ziet het aantal volgers en deelnemers nog steeds groeien. De drie organisaties sloegen daarom de handen ineen en kwamen met het plan voor een Producers Meet Up.

Programma
De insteek is dat het programma toegankelijk is voor producers van alle leeftijden en niveaus. Laagdrempelig en professioneel. Alle sprekers hebben Zeeuwse roots.

Wie dat wil, kan zijn of haar muziek laten beoordelen door een demopanel. Dit panel bestaat uit: Meindert Kennis, co-director Amsterdam Dance Event (ADE), daarvoor was hij Hoofd Marketing bij Spinnin’ Records; Conchitta Bottse, programmeur urban & hiphop bij Paard in Den Haag en werkt daarnaast als producent van ADE Beats en tourmanager van souldiva Shirma Rouse;
Remi Lauw, docent bij o.a. Albeda College, producer & gitarist van Secret Rendezvous, werkt samen met artiesten als Lil’ Kleine en Rolf Sanchez om studioproducties naar liveshows te vertalen.

Er zijn workshops EDM en Drum and Bass te volgen en er is een Q&A met Jailo (Jaimy Lageweg). Hij is producer, DJ en songwriter. In 2019 werd hij genomineerd voor een Grammy Award (‘Let Go’, uitgevoerd door Beau Young Prince voor de soundtrack van Spider Man: into the Spider-Verse) en in 2021 werd het nummer ‘We Got the Moves’ geselecteerd voor de soundtrack van de film Coming to America 2.

Aanmelden
Vanwege de coronamaatregelen is het noodzakelijk om vooraf aan te melden. Dat kan via: www.popaanzee.nl/producers