Media Ukkie Dagen

Gepubliceerd op: 21 februari 2021 19:02

Tijdens de Media Ukkie Dagen van 26 maart tot en met 2 april 2021 wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 tot 6 jaar. Ouders en verzorgers van jonge kinderen krijgen tijdens deze campagne tips om aan de slag te gaan met het mediagebruik binnen het gezin.

Je krijgt antwoord op vragen als: Hoe kan je als gezin samen plezier beleven aan media? Welke inhoud past goed bij je kind? Hoe kan je je kind veilig begeleiden op de tablet? En hoe zorg je voor de juiste balans in momenten met en zonder media?
In het mediagebruik van het kind ligt meer dan wat je als ouder misschien op het eerste oog ziet. Het is onderdeel van de opvoeding. Door samen van media te genieten kunnen kinderen volop de kansen van media benutten en blijven de risico’s beperkt. Het thema van de Media Ukkie Dagen 2021 is daarom: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet.
 

Workshop mediaopvoeding

Op woensdag 17 maart van 15.30-17.00 uur geeft Denise Bontje een gratis workshop voor pedagogisch medewerkers en leerkrachten onderbouw. Het thema is mediaopvoeding.


Want mediaopvoeding: hoe doe je dat in de praktijk? Waarom is mediaopvoeding belangrijk en welke rol kun je daar als professional in aannemen? Wat is eigenlijk media? Moet je jonge kinderen helemaal weghouden van schermen of lopen ze dan juist achter op hun leeftijdgenoten? Welke zorgen zijn terecht? Maar ook: welke kansen bieden media?


Deze workshop wordt via Teams aangeboden. Meld je voor 10 maart aan en doe mee!