Masterclass Spoken Word met Elten Kiene

Gepubliceerd op: 16 september 2021 15:23

Vrijdag 1 oktober van 17.00 tot 21.00 uur kunnen jongeren die (rap)teksten schrijven of dat willen leren een workshop volgen van Spoken Word-artiest Elten Kiene. Popaanzee organiseert deze exclusieve masterclass in het kader van de Black Achievement Month, die met dit evenement geopend wordt.

De workshop vindt plaats in het Maritiem MuZEEum in Vlissingen. Deelname aan deze masterclass is gratis, aanmelden per e-mail is verplicht en kan via: info@popaanzee.nl.

De avond start om 17.00 uur met lekker eten, verzorgd door Keti Koti Zeeland. Daarna krijgen de deelnemers een rondleiding door het museum. Daar wordt bij een aantal objecten een verhaal verteld, ter inspiratie. Elten Kiene geeft een workshop Spoken Word, waarbij deelnemers actief aan de slag gaan met hun eigen tekst. Aan het einde van de avond is er gelegenheid om de tekst voor te dragen, voor wie dat wil.

Over Elten Kiene
Elten Kiene is Spoken Word-artiest, presentator, organisator en workshopdocent. Het samenbrengen van verschillende werelden, met de woordkunst als belangrijkste onderdeel, loopt als een rode draad door al zijn werkzaamheden. Hij is verbonden aan HipHopHuis in Rotterdam, hij is oprichter van SPRAZZZ, mede-oprichter en -organisator van het platform Woorden Worden Zinnen en was onderdeel van het hiphopcollectief Brandwerk. Daarnaast is hij ambassadeur van de Bibliotheek AanZet en reisde hij o.a. voor het project Next Generation Speaks naar Liverpool, San Francisco en Johannesburg. Elten Kiene won in 2020 de Cultuurprijs Zuid-Holland.

Over de Black Achievement Month
BAM is een jaarlijks Nederlands evenement in oktober dat ‘Black Achievers’ (zwarte Nederlanders) en hun bijdrage aan de Nederlandse samenleving bij een breed publiek onder de aandacht brengt. Een rijk programma met exposities, performances, films, voorstellingen en educatieve activiteiten om samen gekleurd talent en ‘nieuwe’ verhalen voor het voetlicht te brengen. BAM wordt in Zeeland georganiseerd door ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB), Stichting Slavernij-monumenten Zeeland en Provincie Zeeland in het kader van Four Freedoms Door Het Jaar Heen.

Popaanzee is het Zeeuws platform voor talentontwikkeling in popmuziek. De projectleiding is in handen van ZB.