Literaire Tocht met Dalilla Hermans

Gepubliceerd op: 6 juli 2021 00:00

Dalilla Hermans

Ieder jaar nodigt ZB Bibliotheek van Zeeland een auteur uit om een novelle te schrijven over vrijheid en verdraagzaamheid. Dit jaar verbindt de Vlaamse auteur en journalist Dalilla Hermans haar naam aan de Literaire Tocht. In opdracht van ZB schreef zij de novelle ‘Zero’ en gaat zij op 4 tot en met 8 oktober 2021 daarover in gesprek met leerlingen van het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs.

Dalilla Hermans

Dalilla Hermans (1986) is auteur en opiniemaker. Ze werd geboren in Rwanda en geadopteerd. In haar werk strijdt ze tegen ongelijkheid, discriminatie en racisme. Ze schreef eerder het autobiografische Brief aan Cooper en de wereld, het kinderboek Brown Girl Magic. In 2019 volgde het fictieboek Black Out. Haar laatste boek Het laatste wat ik nog wil zeggen over Racisme verscheen in februari vorig jaar.

Lezingen in de klas
De Literaire Tocht vindt plaats van 4 tot en met 8 oktober 2021. De lezingen zijn bestemd voor leerlingen van het voortgezet onderwijs (zowel onder- als bovenbouw) en voor studenten van het middelbaar beroepsonderwijs. Aansluiting is er onder andere met vakken als Nederlands, maatschappijleer, levensbeschouwing, filosofie en burgerschap.

Mochten de coronamaatregelen het toelaten dan bezoeken wij graag jouw school. Je  kunt je klas of school inschrijven voor de gastlessen door een mail te sturen naar Sema Erden: serden@dezb.nl. Per school hebben wij één gratis lezing beschikbaar. Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

De Literaire Tocht maakt deel uit van Four Freedoms Door Het Jaar Heen en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland.