Laatste oproep inschrijving Zeeuwse Boekenprijs

Gepubliceerd op: 4 juli 2022 13:19

Tot 15 juli kunnen auteurs en uitgeverijen hun inschrijving doen voor deelname aan de jubileumeditie van de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP).

Jubileum

De Zeeuwse Boekenprijs bestaat sinds 2003 en is een grote Nederlandse boekenprijs die schrijvend Zeeland ook buiten de provincie onder de aandacht brengt. Dit jaar viert de Zeeuwse Boekenprijs een jubileum. De ZBP bestaat 20 jaar.

Er zijn inmiddels 40 boeken ingezonden met een grote diversiteit aan genres, zoals romans, kinderboeken, stripverhalen, poëzie en geschiedenis.

Voorwaarden en reglement
Voorwaarde om mee te doen is dat het boek is verschenen tussen 15 juli 2021 en 15 juli 2022. Onder ‘Zeeuws werk’ wordt een boek begrepen dat oorspronkelijk in het Nederlands of het Zeeuws is geschreven door een Nederlandse of Vlaamse auteur.
Het ingezonden boek moet minstens aan een van de twee volgende voorwaarden voldoen:
a. Het boek gaat over een Zeeuws of over een aan Zeeland gerelateerd onderwerp;
b. Het boek is geschreven door een Zeeuwse- of een uit Zeeland afkomstige auteur.

Aanmelden gaat via de website van ZB. De aanmelding is officieel als er naast de digitale inschrijving zes exemplaren van het boek worden toegestuurd aan ZB, t.a.v. Marketing & Communicatie, Kousteensedijk 7, 4331 JE Middelburg, onder vermelding van Zeeuwse Boekenprijs.
Het reglement voor deelname aan de Zeeuwse Boekenprijs is te vinden op de website van ZB.

Prijsuitreiking

De prijsuitreiking vindt plaats op dinsdagavond 1 november 2022, aan de vooravond van de Week van het Zeeuwse Boek. Tijdens deze avond wordt ook de Prijs van de Zeeuwse Boekhandel uitgereikt.