Kunstbende komt met talkshow voor en door jongeren

Gepubliceerd op: 19 maart 2021 09:32

Door corona valt er vandaag de dag voor jongeren in de vrije tijd maar weinig te beleven. KLUB KUNSTBENDE LIVE brengt daar verandering in.

Tien jongeren én ambassadeurs van Kunstbende Zeeland kwamen met het idee een eigen talkshow op te zetten en deze live uit te zenden op 3 vrijdagavonden in april. Vrijdag 2 april om 19.00 uur is de eerste aflevering te zien via kunstbende.nl/zeeland

Live vanuit Podium De Piek

KLUB KUNSTBENDE LIVE is een talkshow door en voor talentvolle creatieve jongeren met een knipoog naar het populaire televisieprogramma First Dates op NPO3. KLUB KUNSTBENDE LIVE wordt live opgenomen en uitgezonden vanuit Podium de Piek in Vlissingen. In deze drie kwartier durende talkshow interviewen jonge presentatoren een aantal al even jonge gasten, zijn er korte optredens te zien én korte reportages. Natuurlijk komen de negen categorieën van Kunstbende allemaal aan bod. Dat zijn: dans, DJ, muziek, expo, film, theater, taal, fashion en influencer.

Talkshow

Eén van de gasten op vrijdag 2 april is Sam Zegelink. In 2018 deed Sam zelf mee aan Kunstbende (categorie Fashion). Ze maakte met haar collectie een statement tegen de fast fashion industrie en werd eerste bij de voorronde in Zeeland en tweede bij de landelijke finale. Sindsdien is er van alles op haar pad gekomen, bijvoorbeeld deelname aan het televisieprogramma Hip voor Nop en de nieuwe YouTube-serie Fashionhack. Ook werkt ze hard aan haar eigen merk, Saint Muze. Voor Saint Muze recyclet en upcyclet ze allerlei vintage sportwear om daar gave nieuwe items van te maken. Tijdens KLUB KUNSTBENDE LIVE komt Sam hierover vertellen. Verder zijn er muzikale optredens van singer-songwriter Thijs Jansen en de energieke DJ Nikki (Danique Slootweg). Jaila van de Griend komt vertellen over haar deelname aan Kunstbende van afgelopen jaar, waarin zij won in de categorie Dans.

Klub Kunstbende

De jongeren die achter de schermen heel hard aan KLUB KUNSTBENDE LIVE meewerken zijn:

  • Kelly Verplanke (21 jaar uit Terneuzen)
  • Carmen Vorst (19 jaar uit Goes)
  • Sigourney de Roos (18 jaar uit Vlissingen
  • Dimitri Nijsse (18 jaar uit Kats)
  • Yael van der Puil (16 jaar uit Colijnsplaat)
  • Sanne Willemse (15 jaar uit Goes)
  • Djoszuwa Zwier (19 jaar uit Vlissingen)
  • Esmeralda Bracke (20 jaar uit Axel) Fabian Houweling (20 jaar uit Vlissingen)
  • Johan Schot (14 jaar uit Goes).

Kunstbende biedt creatieve jongeren in de leeftijd van 13 t/m 18 jaar al 30 jaar een podium. Hoewel dat in tijden van pandemie allemaal iets lastiger is, blijft Kunstbende actief zoeken naar mogelijkheden voor de jeugd om zichzelf te ontplooien én te laten zien. Vorig jaar ging Kunstbende nog met Kunstbende-deelnemers op een podiumwagen langs verschillende zorginstellingen en privé-adressen. Dit jaar organiseren we dus KLUB KUNSTBENDE LIVE: een talkshow voor en door jongeren.

De Zeeuwse voorronde vindt dit jaar plaats op 26 en 27 juni 2021 in Schouwburg Middelburg. In Zeeland is de organisatie van Kunstbende in handen van ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Kunstbende wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland, Rabobank, Scalda, Fonds voor Cultuurparticipatie en Artez Hogeschool voor de Kunsten.