Kinderkunstweek bij de ZB

Gepubliceerd op: 3 maart 2023 12:13

Van druppel tot tsunami - Water in de kunst (15 t/m 26 maart 2023) is dit jaar het thema van de Kinderkunstweek 2023.

Veel scholen, musea, ateliers en Bibliotheken doen hieraan mee met een speciaal programma voor kinderen. Ook de ZB  heeft een mooi programma, dit jaar in samenwerking met de grafische werkplaats van VirusGrafiek.

Kinderkunstweek 2023

Kinderkunstatelier Golven

In het grafisch atelier van Virusgrafiek gaan kinderen aan de slag met verschillende druktechnieken rond het thema: Hoog, Hoger, Hoogst. Op Het Plein van ZB Middelburg wordt een tijdelijk atelier ingericht door Virusgrafiek. Deze workshops, van een half uur, zijn op woensdag 22 maart vanaf 13.30 uur tot 16.10 uur.
In de tentoonstelling naast Het Plein is een expositie ingericht waar van alles is om kinderen te inspireren. Bij deelname krijgen de kinderen een sticker voor de kinderkunstkaart waarmee ze een kunstwerk van Kamagurka kunnen bestellen.

Meld je aan voor een van de workshops

Expositie ‘van Druppel tot Tsunami’

Van donderdag 16 maart tot woensdag 5 april is in de ZB in Middelburg de expositie te zien van hedendaagse kunstenaars over ‘water in de kunst’. Er zijn onder andere tekeningen te zien van Cor de Wolff en Harry van Kruiningen, die 70 jaar geleden tijdens de Watersnoodramp direct naar het rampgebied in Zeeland werden gestuurd met hun schetsboek om tekeningen te maken. Daarnaast zijn er boeken over water en alles wat er door de golven op het strand terecht komt.

Workshops voor basisscholen

Gedurende de Kinderkunstweek kunnen klassen een bezoek brengen aan de ZB voor een workshop druktechnieken onder leiding van Virusgrafiek. Dit kan op verschillende dagen en tijden. Opgeven hiervoor gaat via de site van de Kinderkunstweek.

Workshop: De waterwereld van Izak

Doe je mee met het maken van een heel groot kunstwerk? Ben je tussen de 8 en 12 jaar kom dan op dinsdag 21 maart naar ZB Vlissingen van 15.30 - 17.00 uur. Onder begeleiding van Agnes den Hartogh van Filiaal Vlissingen ga je aan de slag met het maken van een kunstwerk op het raam van ZB Vlissingen.

Je maakt het werk op glas; dat is net zo doorzichtig als een waterdruppel. Maar aan het eind van de workshop is het een bijzondere reis naar verschillende plekken geworden. Onze inspiratie is het boek van Grahame Baker-Smith: De reis van de regen. Reis je mee? Trek oude kleren aan, want deze mogen vies worden. Je gaat aan de slag met drukinkt, rollers en zelfgemaakte sjablonen.

Reserveeer je plekje

Verhalenkoffer

Deze keer een speciale Verhalenkoffer. Kom je ook?

De Vlissingense schrijfster Kimberley Osterloh leest voor uit haar zelf geschreven en geïllustreerde prentenboek over Frans Naerebout. Met muzikale ondersteuning van Marcel Minet. Kom je ook luisteren naar het verhaal en de muziek?

Tijdens de verhalenkoffer kunnen kinderen van 4 tot 8 jaar lekker genieten van een mooi verhaal en (en meer). 

Luister je mee?