Jonge changemakers gezocht

Gepubliceerd op: 24 september 2021 08:59

ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB) start in samenwerking met de Zeeuwse Milieufederatie (ZMf) dit schooljaar weer met een nieuwe editie van het jongerenprogramma Finding ROOTS.

Finding ROOTS geeft de nieuwe generatie een blijvende stem in de maatschappelijke discussie over verduurzaming in Zeeland en daarbuiten. De Kick-off van Finding ROOTS vindt maandag 1 november plaats in Dockwize in Vlissingen.

Een duurzame toekomst

Finding ROOTS daagt jongeren uit leiderschap te tonen voor een duurzame wereld. Om de transitie naar een duurzame samenleving mogelijk te maken, moeten we vooral jonge mensen voorbereiden op de wereld van morgen. Finding ROOTS is een actieprogramma over duurzaam leiderschap voor jonge professionals, dat hen helpt competenties te ontwikkelen die horen bij een ‘changemaker’. Een mooie kans om in de wereld én jezelf te investeren (en het staat ook nog eens hartstikke goed op je CV).

Programma voor duurzame denkers en doeners

ZMF

Samen met andere jongeren werken we aan een eerlijke en groene toekomst. Duurzaamheid, authentiek leiderschap en de SDG doelen (Sustainable Development Goals) staan centraal in dit ontwikkeltraject. We bezoeken bedrijven, bijeenkomsten en evenementen in Zeeland en daarbuiten. We bedenken acties die een positieve impact hebben op de wereld en voeren die ook uit. Niet alleen praten, maar vooral doen en ervaren. Dat is waar Finding ROOTS voor staat.

Aanmelden

Zin om mee te werken? Jongeren in de leeftijd van 17 tot 23 jaar kunnen zich aanmelden door voor 14 oktober een mail te sturen naar Imke Elstak, ZB: ielstak@dezb.nl. Beschrijf hierin kort wie je bent en waarom je mee wil doen. Er is beperkt plaats, dus wees er snel bij.