In gesprek met Kenny B

Gepubliceerd op: 20 mei 2022 11:02

Donderdag 9 juni 2022 is Kenny B op uitnodiging van de Keti Koti Tafel Community Zeeland te gast bij de HZ in Vlissingen. Het interview is voor iedereen gratis toegankelijk en start om 15.00 uur.

Kenny B
Kenny B vertelt over zijn indrukwekkende leven. Van de jungle van Suriname naar Paramaribo en dan naar Nederland. Van soldaat in het leger tot woordvoerder van de binnenlandse guerrillastrijders. Van vredesonderhandelaar, asielzoeker tot artiest. Hij nodigt jou uit om daarna met hem in gesprek te gaan over inclusie, diversiteit en de gevolgen van ons gedeelde slavernijverleden.

Samen in gesprek
Waarom is een gesprek over de erfenissen van het slavernijverleden betekenisvol voor elke Nederlander? Wat kunnen we ervan leren? Kenny B spreekt daarover, vertelt zijn verhaal en gaat het gesprek aan met iedereen die zich daarvoor aanmeldt.

Het gesprek met Kenny B is een initiatief van de Keti Koti Community Zeeland en HZ University of Applied Sciences en wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland/Four Freedoms Door Het Jaar Heen, Keti Koti Zeeland, ZB Bibliotheek van Zeeland en Europe Direct.

Keti Koti
Op 1 juli 1863 is de slavernij afgeschaft in de Nederlandse Koloniƫn Suriname en de Nederlandse Antillen. Dit wordt op 1 juli, Keti Koti (ketenen verbroken), gevierd. Op 30 juni 2022 kun je in het Zeeuws Archief aanschuiven aan de Keti Koti dialoogtafel voor een ongewoon gesprek over ons gezamenlijk slavernijverleden.