Buurtcafé in de ZB in Vlissingen weer van start

Gepubliceerd op: 16 augustus 2022 08:50

Vanaf donderdag 1 september kunnen Vlissingers weer terecht in het Buurtcafé in de ZB in Vlissingen.

Het Buurtcafé is iedere eerste donderdag van de maand geopend tussen 10.00-12.00 uur in de bibliotheek. Aanmelden hoeft niet, er is een gratis inloop. In het Buurtcafé gaat het om het ontmoeten en leren van elkaar. Een initiatief van de ZB in samenwerking met de Gemeente Vlissingen.

“Met het Buurtcafé in de Bibliotheek hopen we mensen te bereiken die graag een praatje maken en buurtgenoten willen leren kennen. De Bibliotheek is een laagdrempelige ontmoetingsplek waar je kennismaakt met cultuur maar ook met elkaar. Een plek waar je komt om te ontspannen, zoals ook in een park of een café” aldus Marileen van Wijnen van de ZB.

Met de aanwezigheid van de wijkcoördinator, bibliotheekmedewerkers en medewerkers van de Buurtteams is veel support aanwezig in het Buurtcafé. Iedereen is van harte welkom voor een praatje, ideeën voor de stad of gewoon een kop koffie.

Thema

Ieder Buurtcafé staat in het teken van een bepaald thema. De onderwerpen hebben te maken met de actualiteit of met de stad. “Maar inwoners kunnen ook zelf thema’s inbrengen en van elkaar leren. Natuurlijk is er ook tijd voor een kop koffie” zegt wijkcoördinator Michelle Vos. “Op deze wijze leren de inwoners hun buurtgenoten kennen en zo hopen we de leefbaarheid in de stad te vergroten”.

Buurtteams

Het eerste Buurtcafé vindt plaats op donderdag 1 september tussen 10.00-12.00 uur. De Buurtteammedewerkers stellen zichzelf voor en leggen uit waar bewoners hen voor kunnen benaderen. De bezoekers wordt ook gevraagd mee te denken over de onderwerpen en gasten van het maandelijkse café.