Eerste elektrische bus in Zeeland

Gepubliceerd op: 6 oktober 2020 16:08

Op vrijdag 9 oktober nemen we de eerste elektrische bus in Zeeland in gebruik voor het boekvervoer door de gehele provincie.

ZB wil een duurzame bibliotheek zijn. Dit jaar zijn we bijvoorbeeld gestart met het gescheiden inzamelen van afval in onze vestigingen. Op vrijdag 9 oktober nemen we de eerste elektrische bus in Zeeland in gebruik voor het boekvervoer door de gehele provincie. De onthulling vindt plaats om 10.30 uur voor de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Onze bus met ZB huisstijl kun je niet missen!

Vervoerszaken goed geregeld

Onze chauffeurs bezoeken wekelijks alle vestigingen van de Zeeuwse Bibliotheken in Schouwen-Duiveland, Tholen, Beveland en Walcheren. Ook krijgen de servicepunten wekelijks nieuwe boeken van deze bibliotheken. We stellen de routes zo efficiënt mogelijk op, maar houden natuurlijk ook rekening met de wensen van de bibliotheken. Dankzij het voorsorteren van de boeken door de bibliotheken kunnen we het materiaal waar mogelijk nog dezelfde dag op de plek van bestemming afleveren.

MAEX Zeeland

Naast dat ZB duurzaam wil zijn, zijn er ook inmiddels 120 Zeeuwse initiatieven die zich inzetten om de wereld een stukje beter te maken. Zij hebben zich aangemeld op het digitaal platform MAEX Zeeland. ‘Je zult je verbazen wat er allemaal door Zeeuwen wordt ondernomen. En degenen die er nog niet op meedoen, nodig ik graag uit om zich hierbij aan te sluiten’, aldus directeur-bestuurder Perry Moree van ZB.