Duurzaamheid thema Nederland Leest 2019

Gepubliceerd op: 31 oktober 2019 17:08

Heel de maand november staat in het teken van Jan Wolkers en ‘Duurzaamheid’ tijdens Nederland Leest.

Nederland Leest

Tijdens ‘Nederland Leest’, de bibliotheekcampagne van Nederland, krijgen leden van alle bibliotheken in Zeeland, dus ook van ZB het boek ‘Winterbloei’ cadeau, een bloemlezing van natuurverhalen geschreven door Jan Wolkers.

Vanaf 1 november kunnen zij dit boek gratis afhalen tijdens de reguliere openingstijden in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg en tijdens service-uren in ZB| Bibliotheek Vlissingen aan de Spuikomweg 7, zolang de voorraad strekt. Ook zijn ze in de Bibliobussen verkrijgbaar.

Duurzaamheid

Lente of winter, de natuur blijft prachtig door de seizoenen heen. Maar ze is ook kwetsbaar en van slag. In tijden van klimaatverandering, smeltende ijskappen en klimaatspijbelaars wordt de roep om duurzaamheid steeds luider en duidelijker. Wat kunnen wij zelf doen om een gezonde en diverse leefwereld te behouden voor de toekomst? Daarom staat het thema ‘Duurzaamheid’ deze maand centraal.

Gratis boek van Jan Wolkers

Jan Wolkers was naast schrijver ook een groot natuurmens: de natuur was voor hem een bron van bewondering en inspiratie. Zijn mooiste verhalen (waaronder niet eerder uitgegeven werk), dagboekfragmenten, gedichten, tekeningen en foto’s over de natuur worden door biograaf Onno Blom bij elkaar gebracht en toegelicht in de bundel ‘Winterbloei’. Het boek dat bibliotheekleden vanaf 1 november gratis kunnen ophalen. De teksten van Jan Wolkers worden vergezeld door persoonlijke en actuele columns van Aaf Brandt Corstius over duurzaamheid. Ronald Giphart, vaste ambassadeur van Nederland Leest, heeft de bundel van een voorwoord voorzien.

Wacht niet te lang met ophalen, want op=op.