Dieuwertje Blok te gast bij ZB

Gepubliceerd op: 15 oktober 2021 09:26

Op donderdag 4 november om 16.00 uur is Dieuwertje Blok te gast bij de ZB en spreekt daar het Vrijheidscollege voor kinderen uit.

Dieuwertje is al decennia een vertrouwd gezicht voor televisiekijkend Nederland. Van Sinterklaasjournaal tot De Wereld Draait Door. Zij deelt in dit kindercollege haar persoonlijke visie op vrijheid aan de hand van haar eigen levensverhaal.

Dit Vrijheidscollege markeert de start van het vierdaags festival ‘Na de Strijd’, geïnitieerd door stichting Valreep.
Gedeputeerde Anita Pijpelink opent het festival voorafgaand aan het Vrijheidscollege. Entree is gratis, tickets bestellen kan via de website dezb.nl.

Kinderen kunnen samen met bijvoorbeeld (groot)ouders of verzorgers deelnemen aan het Vrijheidscollege. Dit vergemakkelijkt een eventueel vervolggesprek over de oorlog en de bevrijding.

Het thema vrijheid loopt als een rode draad door het leven van Dieuwertje Blok. Haar moeder was Joods 'Mijn moeder was 19 toen ze moest onderduiken. Haar verhaal is natuurlijk ook heel bepalend geweest voor mijn gevoel van vrijheid. Ik ben het aan haar verplicht om, net als zij gedaan heeft na de oorlog, ervoor te waken dat de bevrijding toen niet voor niets is geweest', aldus Dieuwertje.

Dit Vrijheidscollege wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland in het kader van de herdenking Slag om de Schelde.
 

Meld je aan voor het Vrijheidscollege met Dieuwertje