Dialoogtafel op Bevrijdingsfestival Zeeland

Gepubliceerd op: 14 april 2022 11:26

Betekent de vrede die in 1945 is getekend evenveel vrijheid voor iedereen? Henna Goudzand Nahar, schrijfster van De geur van bruine bonen, jaagt daarover op 5 mei 2022 het gesprek aan tijdens een dialoogtafel bij boekhandel ’t Spui, Oude Markt 5 in Vlissingen.

Keti Koti dialoogtafel

Een Keti Koti dialoogtafel is een ontmoeting tussen witte en zwarte Zeeuwen (en alle kleuren daar tussenin), waarbij wordt stilgestaan bij de gevolgen in het heden van het gezamenlijke slavernijverleden. De dialoog is gericht op het met elkaar delen van persoonlijke ervaringen, herinneringen en gevoelens. Door naar Henna Goudzand Nahar én elkaar te luisteren groeit wederzijds begrip en daarmee wordt een stap gezet naar een meer inclusieve samenleving.

Tijdens het Bevrijdingsfestival in Vlissingen zullen er op het Plein van de Vrijheid ook tassen aangeboden worden om later thuis in kleine kring een Keti Koti dialoog te voeren. De tas is gevuld met een kant-en-klare Surinaamse pindasoep voor twee personen en handleiding voor een dialoog.

Deelname aan de dialoogtafel en Surinaamse bruine bonen-maaltijd is gratis, aanmelding is verplicht en kan via dezb.nl. Inloop vanaf 17.00 uur. Afsluiting is om 19.00 uur.

De dialoogtafel op 5 mei is een initiatief van Keti Koti Tafel Community Zeeland en wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Keti Koti Zeeland, ZB Bibliotheek van Zeeland, Provincie Zeeland / Four Freedoms Door Het Jaar Heen en Cultuurwerf / Bevrijdingsfestival Zeeland.