De Voorleeshoek

Gepubliceerd op: 12 juni 2018 12:15

De Voorleeshoek is een online platform voor kinderen van 0-10 jaar. Iedere week komen er vier voorleesfilmpjes online. De filmpjes zijn een combinatie van het verhaal met prenten en muziek.

De Voorleeshoek bevat honderden voorleesfilmpjes. Er is voor iedere leeftijdscategorie en elk thema wel een leuk boek te ontdekken. De Voorleeshoek kun je gratis bekijken op de computer in de Bibliotheek.

In de Bibliotheek of thuis

Als Bibliotheeklid kun je het totale aanbod van voorleesfilmpjes van De Voorleeshoek bekijken. Ouders en kinderen kunnen in de Bibliotheek naar de voorleesfilmpjes kijken of thuis inloggen met hun lidmaatschapsnummer. Zo kun je elke week nieuwe verhalen voorlezen!

De Voorleeshoek te zien in alle Bibliotheken

Anouk Overman, initiatiefneemster van De Voorleeshoek is ontzettend blij met de samenwerking met de Bibliotheken: 'De Voorleeshoek is nu voor nog meer kinderen beschikbaar. Ik hoop dat hiermee het leesplezier wordt bevorderd en dat de voorleesfilmpjes uitnodigen om nieuwe, leuke boeken te ontdekken in de Bibliotheek'.

Visie

De visie van De Voorleeshoek: er is sprake van een leesachterstand bij veel kinderen op Nederlandse basisscholen. Voorlezen is een belangrijk middel om dit probleem aan te pakken. De Voorleeshoek heeft als doel om het (voor)leesplezier voor alle kinderen van 0-10 jaar te vergroten en verbreden door iedereen te laten genieten van voorleesverhalen.