ColumBus vergroot taalvaardigheid in Vlissingse wijken

Gepubliceerd op: 24 september 2021 15:18

Vanaf september brengt de Columbus, de onderwijsbus van ZB Bibliotheek van Zeeland, elke maandagmiddag een bezoek aan vier verschillende scholen.

Op deze manier biedt ZB ouders en kinderen met een (kans op een) taalachterstand na schooltijd een extra dienstverlening aan.

Openingsprogramma

De ZB gaat hiermee van start met een feestelijke opening op maandag 4 oktober.

Om 15.15 uur komt de ColumBus aan bij De Combinatie in Vlissingen. Bij aankomst houdt Gigageer een speciale act. De officiƫle openingshandeling door Els Verhage vindt rond 15.30 uur plaats. Aansluitend kunnen kinderen luisteren naar een voorleesverhaal van de Boekfiets (Sssst! De tijger slaapt) en we eindigen met een ballonfiguur voor elk kind, gemaakt door Gigageer.

Met extra financiƫle middelen kan de ZB de onderwijsbus, de ColumBus, inzetten in de gemeente Vlissingen om van daaruit scholen, kinderopvangorganisaties, ouders en kinderen met een (dreigende) taalachterstand nog beter te kunnen bedienen.

De ColumBus rijdt sinds 6 september elke week naar een andere basisschool. De basisscholen die de bus elke vier weken op maandag afwisselend bezoekt zijn De Combinatie, De Omnibus, Het Kroonjuweel en De Wissel. Tijdens het uur dat de bus bij school geparkeerd staat, kunnen ouders en kinderen bij de bus onder andere leesactiviteiten bezoeken, boeken lenen en advies krijgen.