Buurtcafé over Energie

Gepubliceerd op: 18 oktober 2022 11:51

De hoge energierekening, hoge energieprijzen. Het raakt ons allemaal. Maar wat kun je er aan doen? En waar moeten we naar de toekomst toe rekening mee houden? Daar willen we het in het Buurtcafé in ZB Vlissingen op 3 november tussen 10.00-12.00 uur over hebben.

Over het Buurtcafé
In het Buurtcafé gaat het over verbinden, elkaar leren kennen, het gaat om ontmoeten en leren van elkaar. Inwoners kunnen zelf thema’s inbrengen, informatie met elkaar delen, van elkaar leren en er is tijd voor een gezamenlijk kop koffie en een praatje. Op die manier leren de inwoners van de wijk buurtgenoten kennen met een speciale hobby, interessante kennis of met een bijzonder beroep. Met het Buurtcafé in de ZB bereiken we mensen die graag een praatje maken en buurtgenoten willen leren kennen. De Bibliotheek is een laagdrempelige ontmoetingsplek waar je kennismaakt met cultuur, maar ook met elkaar. Een plek waar je komt om te ontspannen, zoals ook in een park of een café.

Thema: Energie
Ieder Buurtcafé staat in het teken van een bepaald thema. De onderwerpen hebben te maken met de actualiteit of met de stad. Maar inwoners kunnen ook zelf thema’s inbrengen en van elkaar leren. Op deze wijze leren de inwoners hun buurtgenoten kennen en zo hopen we de leefbaarheid in de stad te vergroten.

Schrik je ook van de krantenberichten en van je energierekening? Wat betekent dit voor nu en voor in de toekomst? En, wat kun je doen? Hoe zit dat nou precies? Daar willen we het tijdens het volgende Buurtcafé over hebben. Kom je financieel moeilijk te zitten of wil je thuis iets doen om je energieverbruik te verminderen. Daar kunnen we mee over nadenken of je bij helpen.
Hiermee sluiten we aan bij de Zeeuwse Klimaatweek.

Het Buurtcafé is een initiatief van ZB Vlissingen in samenwerking met Gemeente Vlissingen. Iedere eerste donderdag van de maand kunnen Vlissingers tussen 10.00-12.00 uur terecht in het Buurtcafé in ZB Vlissingen.