Brugklassers Het Goese Lyceum maken Wereldreis door Goes

Jongeren kunnen in hun eigen stad het verschil maken voor een duurzame en rechtvaardige wereld.
Dat is de boodschap van de Wereldreis door Goes. ZB organiseert in opdracht van de Gemeente Goes deze ‘wereldreis’ voor 265 brugklassers van Het Goese Lyceum op dinsdag 19 en woensdag 20 april 2022. Met deze Wereldreis ervaren de leerlingen dat iedereen kan bijdragen aan een duurzame en rechtvaardige wereld door thuis anders te leven, anders te consumeren en anders te ondernemen.
De leerlingen verkennen samen hun stad met een mondiale blik. ZB stimuleert met het concept 'Wereldreis door Goes' wereldburgerschap onder jongeren, aan de hand van het gedachtegoed: denk mondiaal, handel lokaal. Met de Wereldreis door Goes richt ZB zich op de thema’s wereldburgerschap, internationalisering, migratie, klimaatverandering en duurzaam ondernemen. Deze onderwerpen worden belicht vanuit het concrete werkveld van maatschappelijke organisaties of bedrijven in de gemeente.
De Wereldreis door Goes leidt leerlingen langs organisaties en bedrijven die vanuit Goes bijdragen aan een duurzame en rechtvaardige wereld.
Het Milieu Educatie Centrum De Bevelanden stimuleert mensen bewuster met natuur en milieu om te gaan. Bij Vluchtelingenwerk leren de leerlingen over de opvang van vluchtelingen. Amnesty International informeert over de geboden steun aan politieke gevangen. Bij COA maken ze kennis met de noodopvang voor vluchtelingen in de Zeelandhallen. Roompot laat zien hoe duurzaamheid in hun nieuwe kantoor is doorgevoerd. In het Besparingshuis van de gemeente en bij Inspiratiecentrum Poppe Installatietechniek zien de jongeren welke maatregelen er in huis genomen moeten worden om (in de toekomst) van het gas af te gaan. En de Demontage Werkplaats Zeeland demonteert professionele elektronica en andere artikelen. De onderdelen worden vervolgens gesorteerd en klaargemaakt voor hergebruik.

Meer info over de halteplaatsen is te lezen op de website van de ZB.
De Wereldreis Goes is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Goes, Het Goese Lyceum en Europe Direct.