BoekStartkoffertje afhalen bij de afhaalbieb

Gepubliceerd op: 16 februari 2021 09:30

Vanaf maandag 15 februari is het voor jonge ouders mogelijk het gratis BoekStartkoffertje op te halen bij de afhaalbieb bij ZB| Bibliotheek Vlissingen aan de Spuikomweg 7.

BoekStartkoffertje

Ouders ontvangen via de gemeente een brief met een waardebon voor het gratis BoekStartkoffertje voor hun kind. Geen bon ontvangen of de bon kwijtgeraakt? Dat is geen probleem, ook dan kan een koffertje opgehaald worden bij de afhaalbieb. In het oranje koffertje zitten twee boekjes speciaal voor baby’s. Want ook baby’s houden van boeken!

BoekStart

BoekStart is een landelijk programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben. Samen een boekje bekijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterken bovendien de band tussen ouder en kind.

Gratis lidmaatschap voor kinderen

Alle kinderen tot achttien jaar worden gratis lid van de Bibliotheek. Bij de afhaalbieb is het niet mogelijk het lidmaatschap te regelen. Dit kunnen nieuwe leden online zelf regelen via de website van de ZB. Het lidmaatschapspasje wordt dan thuisgestuurd. Als hier hulp bij is gewenst, dan kunnen naam en telefoonnummer achtergelaten worden bij het ophalen van het koffertje. De voorleesconsulent neemt dan contact op om hierbij te helpen.

Openingstijden afhaalbieb Vlissingen

Op maandag-, woensdag- en vrijdagmiddag is de afhaalbieb geopend van 15.30 uur tot 16.30 uur. Tip: tussen 16.00 uur en 16.30 uur is het meestal niet zo druk meer bij de afhaalbieb.