Bibliobussen in Noord-Beveland en Veere

Gepubliceerd op: 2 augustus 2022 09:22

Eind vorige week heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) de gebruikscijfers van de Bibliotheken in 2021 gepubliceerd.

Veel kranten, zoals de PZC en de Volkskrant besteedden daar uitgebreid aandacht aan, zoals bijvoorbeeld in dit artikel

In de cijfers van het CBS staat ook dat Nederlanders gemiddeld op 2 kilometer afstand wonen van een bibliotheekfiliaal, en wordt vermeld hoe ver mensen die het verst van een bibliotheekvestiging wonen moeten reizen. Hier wordt alleen uitgegaan van de afstand tot een stenen gebouw, en wordt er voorbijgegaan aan het feit dat er ook Bibliobussen zijn die een volwaardige bibliotheekdienstverlening bieden. Daar kunnen wij uitgebreid over schrijven, maar we laten graag een tevreden klant aan het woord, die reageerde op het bovenstaande artikel in de Volkskrant.

'Ik las vandaag dat wij in Noord-Beveland het verst moeten reizen voor de bibliotheek. Hierbij ziet u het volgende over het hoofd: op Noord-Beveland komt in elk dorp 2x in de week de Bibliotheekbus. Deze bus heeft een ruime collectie boeken aan boord.
Verder kunnen wij via de app alle boeken die wij willen lezen reserveren. De bus brengt deze dan netjes mee.
In Coronatijd werden de gereserveerde boeken zelfs thuis bezorgd.
Ik woon nu bijna 2 jaar in Wissenkerke en heb nog nooit zo’n handige en klantvriendelijke bibliotheek gehad. Daar kan de Randstad een puntje aan zuigen.'
 

Foto: Karin den Boer