Afsluiting Black Achievement Month in Vlissingen

Gepubliceerd op: 19 oktober 2021 14:58

Keti Koti Zeeland en Urban Umbrella organiseren in samenwerking met Popaanzee op zondag 31 oktober een programma met opkomend en gekleurd talent.

Dit muzikale en culturele programma voor en door jongeren vindt op meerdere locaties in Vlissingen plaats en is tevens de afsluiting van de Black Achievement Month (BAM) in Zeeland.

Locatie Boekhandel ’t Spui

Spoken Word artiest Elten Kiene keert terug naar Zeeland voor een exclusief optreden. Elten Kiene is spoken word-artiest, presentator, organisator en workshopdocent. Het samenbrengen van verschillende werelden, met de woordkunst als belangrijkste onderdeel, loopt als een rode draad door al zijn werkzaamheden. Kiene won in 2020 de Cultuurprijs Zuid-Holland.

Schrijver, dichter, rapper Michael van Oostende opent het programma met voordrachten van zijn laatste project ‘Levenslust’. De uit Vlissingen afkomstige Suzanne Krijger won begin deze maand de Landelijke Finale van Kunstbende, in de categorie Taal, met haar spoken word en komt ons verrassen met haar teksten. Het programma start om 15.30 uur in Boekhandel ’t Spui in Vlissingen. Toegang is gratis.

Locatie De Kazematten

Young Villian

Donson en Young Villian presenteren in de Kazematten hun samenwerkingsproject Fuego. Deze drie muzikanten uit de Zeeuwse rap- en hiphopwereld werkten samen met producer Chello aan deze nieuwe EP. Fuego bestaat uit vijf nummers, waarvan 'Staycation' de eerste single is. Aansluitend kunnen jongeren het kunstproject met silent disco ‘Tijdloos’ met Dj Astyl van Keti Koti Zeeland en Urban Umbrella bezoeken. Het programma in de Kazematten start om 16.30 uur. Toegang is gratis (vanaf 12 jaar).

Over de Black Achievement Month

BAM is een jaarlijks Nederlands evenement in oktober dat ‘Black Achievers’ (zwarte Nederlanders) en hun bijdrage aan de Nederlandse samenleving bij een breed publiek onder de aandacht brengt. Een rijk programma met exposities, performances, films, voorstellingen en educatieve activiteiten om samen gekleurd talent en ‘nieuwe’ verhalen voor het voetlicht te brengen. BAM wordt in Zeeland georganiseerd door ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB), Stichting Slavernij-monumenten Zeeland en Provincie Zeeland in het kader van Four Freedoms Door Het Jaar Heen.