Aanmelding Popaanzee ACADEMY mogelijk

Gepubliceerd op: 5 december 2022 14:32

Bands en artiesten die zich verder willen ontwikkelen op muzikaal gebied en verder willen komen in de landelijke muziekindustrie, kunnen zich aanmelden voor Popaanzee ACADEMY. Daarmee maken zij kans geselecteerd te worden voor een jaar lang begeleiding voor professionals uit de Nederlandse muziekscene.

Popaanzee ACADEMY
Popaanzee ACADEMY is in het aanbod van Popaanzee het meest ambitieuze traject dat een band kan doorlopen om zich verder te ontwikkelen. Deelnemers krijgen verschillende masterclasses over onderwerpen als boekingen, releasemanagement en artist branding. Op basis van een bandplan wordt een passende coach uit de muziekindustrie aan de act gekoppeld, die helpt met het nemen van verdere stappen in hun muzikale carrière. Gedurende het festivalseizoen maken de acts kans op optredens op verschillende festivals tijdens de Popaanzee Zomertour (zoals Bevrijdingsfestival Zeeland, Concert at Sea, Vestrock en Zeeland Nazomerfestival). Het traject wordt afgesloten met een clubshow in samenwerking met een van de professionele poppodia in Zeeland.

Voorwaarden voor aanmelden zijn: de act is Zeeuws en wil actief investeren in haar ontwikkeling. De act moet over een eigen repertoire beschikken en heeft de nodige muzikale kilometers gemaakt. Alle genres zijn welkom: van pop tot rock en van metal tot hiphop. Een commissie van programmeurs van poppodia en festivals uit Zeeland/Noord-Brabant selecteert uit de aanmeldingen drie acts.

Een greep uit eerdere selecties
De Toegift (2020), werd na deelname geselecteerd voor Popronde, tekende bij een platenlabel en stond onlangs in het voorprogramma van Alt-J in Afas Live. Bas de Meijer (2019) werd gecoacht door producer Skiggy Rapz, die later zijn album produceerde en zorgde voor een samenwerking met Diggy Dex. Punkrockformatie Rites (2020) wilde zich richten op een breder publiek, werd na het traject geselecteerd voor Popronde en tekende bij een platenlabel in Nederland en Duitsland.

Over Popaanzee
Popaanzee is het platform voor talentontwikkeling van popmuzikanten in Zeeland. De coördinatie van Popaanzee is in handen van ZB Bibliotheek van Zeeland. Naast het coördineren en ontwikkelen van trajecten is Popaanzee vraagbaak, partner en verbinder voor zowel makers als ‘mogelijkmakers’ in de Zeeuwse popscene. 

Aanmelden voor Popaanzee ACADEMY kan tot 15 januari 2023 via de website van Popaanzee (zie knop hieronder).

Naar Popaanzee