Nieuwsoverzicht ZB| Bibliotheek

Resultaat 1 - 10 (van 54)

 • VSBfonds houdt online spreekuur

  9 november 2020

  Zoek je een financiering voor jouw sociale of culturele activiteit? Op 12 november en 8 december 2020 zitten we tussen 10.00 uur en 16.00 uur voor jou klaar tijdens het telefonische spreekuur.

  Bekijk details van VSBfonds houdt online spreekuur

 • Opgelost: storing catalogus en computers

  5 oktober 2020

  De Zeeuwse Bibliotheken kampten met een omvangrijke computerstoring.

  Bekijk details van Opgelost: storing catalogus en computers

 • Shortlist Zeeuwse Boekenprijs 2020 bekend

  1 oktober 2020

  Voor de Zeeuwse Boekenprijs zijn dit jaar 61 boeken ingezonden. De jury heeft uit de longlist een shortlist van vijf titels samengesteld.

  Bekijk details van Shortlist Zeeuwse Boekenprijs 2020 bekend

 • Longlist Zeeuwse Boekenprijs 2020 bekend

  12 september 2020

  De jury van de ZBP stelde een longlist van tien titels samen, die zaterdag 12 september bij Film by the Sea bekend werd gemaakt door jurysecretaris Anya Marinissen, tijdens een talkshow met presentator Karin van As. Voor de Zeeuwse Boekenprijs zijn dit jaar 61 boeken ingezonden.

  Bekijk details van Longlist Zeeuwse Boekenprijs 2020 bekend

 • Interactieve Klokhuis Meet Up vanuit de ZB

  2 september 2020

  Op 15 september organiseren jeugdprogramma Het Klokhuis (NTR) en ZB weer een Klokhuis Meet Up. Hierin gaat presentator Bart Meijer met een aantal gasten in gesprek over DNA.

  Bekijk details van Interactieve Klokhuis Meet Up vanuit de ZB

 • ZB organiseert online Wetenschapsdag

  20 augustus 2020

  ZB organiseert dit jaar een online Wetenschapsdag met zes workshops op 3 oktober tussen 9.30 en 16.30 uur. Kinderen van 7 tot 12 jaar uit Zeeland kunnen hier vanuit huis aan meedoen.

  Bekijk details van ZB organiseert online Wetenschapsdag

 • Muziekweb vanaf 1 augustus gratis voor leden van de bibliotheken in Zeeland

  21 juli 2020

  Goed nieuws voor de Zeeuwse muziekliefhebbers. Wanneer je lid bent van een van de bibliotheken in Zeeland, kun je materialen lenen uit de collectie van Muziekweb. Dit is nu nog tegen betaling van €1,50 per aanvraag, maar vanaf 1 augustus wordt dit gratis.

  Bekijk details van Muziekweb vanaf 1 augustus gratis voor leden van de bibliotheken in Zeeland

 • ZB promoot lezen op de Zomerschool

  9 juli 2020

  Zeeuwse basisschoolkinderen die moeite hebben met rekenen en taal krijgen in de zomervakantie een extra mogelijkheid om hun kennis bij te spijkeren. In Openwijkschool De Combinatie in Vlissingen start voor de 11e keer de Zomerschool. ZB| Bibliotheek Vlissingen verzorgt ook dit jaar weer activiteiten op de Zomerschool om het leesplezier bij kinderen te promoten.

  Bekijk details van ZB promoot lezen op de Zomerschool

 • VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

  29 juni 2020

  Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kunnen Nederlanders deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

  Bekijk details van VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

 • Popaanzee Popsport streamt live sessies vanuit Brogum

  29 juni 2020

  Popaanzee Popsport is één van de coachingstrajecten van Popaanzee, het Zeeuws platform voor talentontwikkeling van popmuzikanten. En onderdeel van het landelijke coachingsprogramma Popsport. Bedoeld voor jonge, talentvolle muzikanten, bands en producers die verder willen komen met hun eigen muziek. De workshopdagen, artistiek, maar ook zakelijk van aard, vinden normaal gesproken plaats in één van de Zeeuwse poppodia. Het traject zou worden afgesloten met showcase tijdens Eindeloos Eiland Festival...

  Bekijk details van Popaanzee Popsport streamt live sessies vanuit Brogum