Nieuwsoverzicht ZB| Bibliotheek

Resultaat 1 - 10 (van 110)

 • ZB promoot lezen op de Zomerschool

  9 juli 2020

  Zeeuwse basisschoolkinderen die moeite hebben met rekenen en taal krijgen in de zomervakantie een extra mogelijkheid om hun kennis bij te spijkeren. In Openwijkschool De Combinatie in Vlissingen start voor de 11e keer de Zomerschool. ZB| Bibliotheek Vlissingen verzorgt ook dit jaar weer activiteiten op de Zomerschool om het leesplezier bij kinderen te promoten.

  Bekijk details van ZB promoot lezen op de Zomerschool

 • De ZBBUZZ gaat weer rijden

  30 juni 2020

  Ga je samenwonen en wil je weten hoe het zit met jouw zorgtoeslag? Wil je meer weten over studiefinanciering? Heb je een e-reader en wil je weten hoe je hier e-books van de Bibliotheek op kunt zetten? Wil je bezwaar aantekenen tegen een verkeersboete, maar weet je niet hoe dat moet?

  Bekijk details van De ZBBUZZ gaat weer rijden

 • VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

  29 juni 2020

  Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kunnen Nederlanders deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

  Bekijk details van VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen

 • Popaanzee Popsport streamt live sessies vanuit Brogum

  29 juni 2020

  Popaanzee Popsport is één van de coachingstrajecten van Popaanzee, het Zeeuws platform voor talentontwikkeling van popmuzikanten. En onderdeel van het landelijke coachingsprogramma Popsport. Bedoeld voor jonge, talentvolle muzikanten, bands en producers die verder willen komen met hun eigen muziek. De workshopdagen, artistiek, maar ook zakelijk van aard, vinden normaal gesproken plaats in één van de Zeeuwse poppodia. Het traject zou worden afgesloten met showcase tijdens Eindeloos Eiland Festival...

  Bekijk details van Popaanzee Popsport streamt live sessies vanuit Brogum

 • Extra bronnen beschikbaar bij digitale Bibliotheek

  15 juni 2020

  Tot en met november heb je toegang tot databanken van vier uitgevers/leveranciers: Springer/BSL, EBSCO, GALE en ProQuest.

  Bekijk details van Extra bronnen beschikbaar bij digitale Bibliotheek

 • Nieuw: printen vanuit de 'Cloud'

  3 juni 2020

  Lang niet iedereen heeft thuis een printer. Dat is ook niet meer nodig. Veel zaken worden digitaal met elkaar gedeeld en voor documenten die echt geprint moeten worden, kun je terecht bij de Bibliotheek. Sinds kort heeft ZB een nieuwe service: cloudprinten; printen op elk apparaat vanaf elke locatie.

  Bekijk details van Nieuw: printen vanuit de 'Cloud'

 • Inschrijving Zeeuwse Boekenprijs 2020 opent 15 juni

  28 mei 2020

  De jaarlijkse inschrijftermijn voor deelname aan de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) is geopend van 15 juni t/m 15 juli 2020.

  Bekijk details van Inschrijving Zeeuwse Boekenprijs 2020 opent 15 juni

 • Landelijke primeur: Klokhuis Meet Up met Janouk Kelderman

  27 mei 2020

  Op 9 juni aanstaande is er een Nederlandse primeur, georganiseerd door Het Klokhuis en ZB: vanaf 13.15 tot 14.00 uur kunnen alle kinderen in Nederland thuis of op school meedoen aan een live-stream met chatbox-uitzending van een Klokhuis Meet Up vanuit de ZB in Middelburg.

  Bekijk details van Landelijke primeur: Klokhuis Meet Up met Janouk Kelderman

 • Bibliotheken in Zeeland weer beperkt open

  7 mei 2020

  Vanaf 18 mei gaan de Bibliotheken in Zeeland weer open voor publiek. Alleen voor het lenen en inleveren van boeken en andere materialen. De service van de afhaalbibliotheek (reserveren via formulieren op de website en afhalen bij de vestiging) blijft bestaan tot en met 15 mei. Er wordt gewerkt met afspraken per locatie. Ook worden andere openingstijden gehanteerd dan de gebruikelijke. Op de website van de eigen Bibliotheek staan de openingstijden en voorzorgsmaatregelen.

  Bekijk details van Bibliotheken in Zeeland weer beperkt open

 • De Tweede Wereldoorlog in honderd foto's

  4 mei 2020

  Naast verhalen maken beelden het verleden van de Tweede Wereldoorlog zichtbaar. Voor de tentoonstelling 'De Tweede Wereldoorlog in honderd foto’s' heeft het Nederlandse publiek een definitieve keuze voor de honderd foto’s gemaakt.

  Bekijk details van De Tweede Wereldoorlog in honderd foto's