Nieuwsoverzicht ZB| Bibliotheek

Resultaat 1 - 10 (van 107)

 • Zeeuwse Boekenprijs 2019

  9 november 2019

  De winnaar van de ZBP 2019 is Wessel te Gussinklo met zijn magistrale roman ‘De hoogstapelaar’ (uitgeverij Koppernik Amsterdam). De schrijver ontving 1000 euro en een kunstwerk van beeldend kunstenaar Tonnie Dieleman.

  Bekijk details van Zeeuwse Boekenprijs 2019

 • Shortlist Zeeuwse Boekenprijs 2019

  14 oktober 2019

  Voor de Zeeuwse Boekenprijs zijn dit jaar 65 boeken ingezonden. De jury heeft uit de longlist een shortlist van vijf titels samengesteld, die de afgelopen vijf dagen via sociale media bekend zijn gemaakt.

  Bekijk details van Shortlist Zeeuwse Boekenprijs 2019

 • Levende boeken gezocht!

  3 oktober 2019

  ZB wil zaterdag 30 november van 13.00 tot 16.30 uur een Human Library organiseren in Middelburg. We zoeken hiervoor mensen (levende boeken) die te maken hebben met vooroordelen en daarover in gesprek willen gaan met bezoekers.

  Bekijk details van Levende boeken gezocht!

 • Boekencollectie Vleeshal beschikbaar voor breed publiek

  2 oktober 2019

  De boekencollectie van Stichting Beeldende Kunst Middelburg (de Vleeshal) is in 2019 in beheer gegeven aan ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Op dinsdag 8 oktober is om 10.00 uur de overdracht officieel bekrachtigd in de ZB door ondertekening van de beheersovereenkomst door de directeuren Roos Gortzak (Vleeshal) en Perry Moree (ZB).

  Bekijk details van Boekencollectie Vleeshal beschikbaar voor breed publiek

 • Jong en oud praten over zelfrijdende auto’s

  30 september 2019

  Het onderwerp van gesprek van zowel de Klokhuis Meet Up als de VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland gaat over ‘de zelfrijdende auto’. De Klokhuis Meet Up is zaterdag 5 oktober om 12.00 en 14.00 uur. Presentatie is in handen van Sosha Duysker. De VPRO Tegenlicht Meet Up Zeeland is dinsdag 8 oktober van 19.30 tot 21.00 uur. Beide Meet Ups zijn in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Deelname is gratis.

  Bekijk details van Jong en oud praten over zelfrijdende auto’s

 • Internationaal Buzzfestival in Middelburg

  23 september 2019

  Op vrijdag 11 oktober 2019 organiseert ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland (ZB) het internationale Buzzfestival. Tijdens dit evenement kunnen professionals uit het bibliotheekvak én andere geïnteresseerden kennismaken met inspirerende Bibliobussen uit Nederland en België. Aanleiding voor het evenement is het 50-jarig bestaan van de bibliobussen in Zeeland.

  Bekijk details van Internationaal Buzzfestival in Middelburg

 • Ontwerp de Bibliobus van de Toekomst

  19 september 2019

  In 2019 viert ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland de 50ste verjaardag van de bibliobussen in Zeeland. Dat is reden voor een feestje! Omdat de bibliobussen jarig zijn organiseren wij de wedstrijd Ontwerp de Bibliobus van de Toekomst.

  Bekijk details van Ontwerp de Bibliobus van de Toekomst

 • Winnaars gedichtenwedstrijd bekend

  5 september 2019

  Donderdagmiddag 5 september 2019 is de tentoonstelling ‘Message in a Bottle – Slag om de Schelde’ geopend door gedeputeerde Harry van der Maas op het Plein in de ZB. De tentoonstelling bestaat uit 12 gedichten over het thema ‘vrijheid’, geschreven door jongeren. Burgemeester Harald Bergmann heeft de drie juryprijzen uitgereikt. Ook zijn de drie winnaars van de publieksprijs bekendgemaakt. De tentoonstelling is in de ZB te zien tot en met 25 september en gaat daarna als reizende tentoonstelling door...

  Bekijk details van Winnaars gedichtenwedstrijd bekend

 • Zeeuws-Vlaamse kranten beschikbaar op Krantenbank Zeeland

  22 juli 2019

  Vanaf 22 juli 2019 zijn meer dan 100.000 Zeeuws-Vlaamse krantenpagina’s beschikbaar op Krantenbank Zeeland. Het afgelopen jaar hebben Gemeente Terneuzen en ZB samen het initiatief hiertoe genomen. De beschikbaarheid van historische kranten is onderdeel van de digitale ontsluiting van de historische archieven van de Gemeente Terneuzen. Doel is om historisch materiaal over de regio voor een breed publiek beschikbaar te maken.

  Bekijk details van Zeeuws-Vlaamse kranten beschikbaar op Krantenbank Zeeland

 • VakantieBieb open voor volwassenen op 1 juli

  28 juni 2019

  Het zomercadeautje van de Bibliotheek. Gratis e-books voor leden én niet-leden van de Bibliotheek.

  Bekijk details van VakantieBieb open voor volwassenen op 1 juli