Nieuwsoverzicht ZB

Resultaat 71 - 80 (van 133)

 • Meer dan 50 optredens van jong talent tijdens Zeeuwse voorronde Kunstbende Bekijk details

  9 juni 2021

  Al meer dan 30 jaar betreden creatieve jongeren uit het hele land het podium tijdens de regionale voorrondes van Kunstbende. In Zeeland vindt deze voorronde op 26 en 27 juni plaats in Schouwburg Middelburg en Poppodium De Spot. Bijna 80 jongeren uit heel Zeeland laten daar (in meer dan 50 acts) aan een professionele jury hun talenten zien in de categorieën Dans, Taal, DJ, Muziek, Expo, Fashion, Film en Theater.

  Bekijk details van Meer dan 50 optredens van jong talent tijdens Zeeuwse voorronde Kunstbende

 • Start landelijke campagne Informatiepunt Digitale Overheid Bekijk details

  9 juni 2021

  Op 9 juni gaat de landelijke campagne rondom het Informatiepunt Digitale Overheid van start. Dit Informatiepunt is een initiatief dat voortkomt uit een samenwerking tussen de Koninklijke Bibliotheek, de openbare bibliotheken in Nederland en de Manifestgroeppartijen (Belastingdienst, CAK, CBR, CIZ, CJIB, DUO, SVB en UWV).

  Bekijk details van Start landelijke campagne Informatiepunt Digitale Overheid

 • De Bibliobussen rijden weer vanaf 9 juni Bekijk details

  8 juni 2021

  Vanaf woensdag 9 juni 2021 rijden de Biblioservicebus en de ColumBus weer hun gebruikelijke routes! Het overzicht van alle halteplaatsen is aangepast per 9 juni 2021.

  Bekijk details van De Bibliobussen rijden weer vanaf 9 juni

 • Inschrijving Zeeuwse Boekenprijs 2021 opent 15 juni Bekijk details

  4 juni 2021

  De jaarlijkse inschrijftermijn voor deelname aan de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) is geopend van 15 juni t/m 15 juli 2021. Aanmelden gaat via de website van ZB.

  Bekijk details van Inschrijving Zeeuwse Boekenprijs 2021 opent 15 juni

 • Keti Koti Dialoogtas voor thuis Bekijk details

  3 juni 2021

  Op 1 juli 1863 is de slavernij afgeschaft in de Nederlandse Koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen. Dit wordt op 1 juli, Keti Koti (ketenen verbroken), gevierd. Ook dit jaar kun je deelnemen aan een Keti Koti dialoogtafel met een maaltijd en een ongewoon goed gesprek over welke ervaringen, gevoelens en inzichten samenhangen met ons gedeelde slavernijverleden. Leven we naast of langs elkaar heen of kunnen wij mensen (zwart, wit en alle kleuren ertussenin) een verbinding met elkaar aangaan?

  Bekijk details van Keti Koti Dialoogtas voor thuis

 • Provinciale finale Voorleeswedstrijd Bekijk details

  31 maart 2021

  De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat al meer dan 25 jaar! Wie zou dit jaar Voorleeskampioen van Nederland worden? Zeker is dat in deze spannende provinciale finale van Zeeland een van de kanshebbers wordt gekozen. De finale wordt gehouden op vrijdagochtend 9 april om 9.30 uur in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. De kinderen en Pabo-studenten zullen online voorlezen vanuit de klas en vanuit huis. De jury is aanwezig in de ZB en bestaat uit Anthoni Fierloos directeur van boekhandel Paard van...

  Bekijk details van Provinciale finale Voorleeswedstrijd

 • Dossier Waterstof op de vernieuwde website Energie Zeeland Bekijk details

  31 maart 2021

  ZB heeft een speerpuntcollectie op het gebied van energie in Nederland. Niet alleen in de vorm van boeken en andere materialen, maar ook in de vorm van een website over energie. De site Digitale etalage energie is geheel vernieuwd en uitgebreid. Met een pagina voor jeugd en jongeren en een pagina speciaal voor inwoners van de provincie Zeeland. En een dossier over waterstof.

  Bekijk details van Dossier Waterstof op de vernieuwde website Energie Zeeland

 • Geef een boek cadeau Bekijk details

  25 maart 2021

  Vanaf 26 maart kan je voor € 3,50 'De Brief voor de Koning' van Tonke Dragt in de boekhandel kopen. Perfect om als cadeau te geven aan een ander of aan jezelf.

  Bekijk details van Geef een boek cadeau

 • VSBfonds houdt online spreekuur Bekijk details

  4 februari 2021

  Zoek je een financiering voor jouw sociale of culturele activiteit? Op donderdag 11 februari zitten we tussen 10.00 uur en 16.00 uur voor jou klaar tijdens het telefonische spreekuur.

  Bekijk details van VSBfonds houdt online spreekuur

 • Nationale Voorleesdagen Bekijk details

  5 januari 2021

  Van 20 tot en met 30 januari vinden de Nationale Voorleesdagen 2021 plaats.

  Bekijk details van Nationale Voorleesdagen

Paginanavigatie