Nieuwsoverzicht ZB

Resultaat 71 - 80 (van 153)

 • ZB Bibliotheek van Zeeland en De Schoolschrijver starten leesoffensief op basisscholen Bekijk details

  20 september 2021

  ZB Bibliotheek van Zeeland lanceert in samenwerking met de landelijke stichting De Schoolschrijver een leesoffensief op Zeeuwse basisscholen. De feestelijke aftrap van dit Zeeuwse leesoffensief is op 22 september in aanwezigheid van de Veerse wethouder van cultuur Pieter Wisse en kinderboekenschrijver en Schoolschrijver Marlies Verhelst in ZB Middelburg.

 • Vernieuwd Europe Direct Zeeland officieel geopend Bekijk details

  20 september 2021

  Op dinsdagmiddag 14 september 2021 is Europe Direct Zeeland, dat gevestigd is in ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB) aan de Kousteensedijk 7 in Middelburg, officieel geopend. In aanwezigheid van Bart Roelandt de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland, Anita Pijpelink, gedeputeerde Provincie Zeeland, Carla Doorn, locoburgemeester Middelburg en Perry Moree, directeur-bestuurder van ZB werd het plakkaat officieel op de muur van de ZB bevestigd.

 • Longlist Zeeuwse Boekenprijs 2021 bekend Bekijk details

  17 september 2021

  De jury van de ZBP heeft de longlist van tien titels samengesteld. Deze officiële longlist die op basis van de puntentoekenning wordt samengesteld, is definitief vastgesteld door juryvoorzitter Han Polman, Commissaris van de Koning. Voor de Zeeuwse Boekenprijs zijn dit jaar 64 boeken ingezonden.

 • Masterclass Spoken Word met Elten Kiene Bekijk details

  16 september 2021

  Vrijdag 1 oktober van 17.00 tot 21.00 uur kunnen jongeren die (rap)teksten schrijven of dat willen leren een workshop volgen van Spoken Word-artiest Elten Kiene. Popaanzee organiseert deze exclusieve masterclass in het kader van de Black Achievement Month, die met dit evenement geopend wordt.

 • Black Achievement Month Bekijk details

  14 september 2021

  De derde editie van de Black Achievement Month (BAM) in Zeeland start op vrijdagavond 1 oktober met een exclusieve Urban Masterclass door spoken word artist Elten Kiene in het MuZEEum in Vlissingen. Een avond voor jongeren die bezig zijn met (rap)teksten schrijven, of dat willen leren.

 • Meet Up voor Producers in ’t Beest in Goes Bekijk details

  8 september 2021

  Zondag 26 september kunnen producers uit Zeeland van 13.00 tot 15.30 uur workshops volgen, demopanels bezoeken en veel te weten komen over het reilen en zeilen in de muziekindustrie. Deze eerste Producers Meet Up vindt plaats in ’t Beest in Goes. Het initiatief komt van Popaanzee, Albeda College Muzikant Producer en The Beatyard. Deelname is gratis.

 • Studiekringen 50-plus in ZB Vlissingen Bekijk details

  8 september 2021

  ZB in Vlissingen houdt donderdag 23 en maandag 27 september van 14.00 tot 16.00 uur informatiebijeenkomsten over Studiekringen 50-plus. Er kan gekozen worden uit één van de data.

 • KEK Printservice van Gors verhuist naar ZB Bekijk details

  6 september 2021

  KEK Printservice gaat half september 2021 verhuizen naar ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg. Daar krijgt de printservice een plaats in de reproruimte van de Bibliotheek plus een eigen klantenbalie op de begane grond. De feestelijke opening vindt plaats op 30 september om 10.00 uur.

 • Kinderboekenschrijfster Marlies Slegers bezoekt ZB in Middelburg Bekijk details

  6 september 2021

  Dinsdag 14 september komt Marlies Slegers naar de ZB om vier groepen brugklasleerlingen van de CSW enthousiast te maken voor lezen en hen kennis te laten maken met haar eigen boeken. Haar nieuwste boek Briefjes voor Pelle is een prachtig boek voor leerlingen die in de brugklas zitten.

 • Drie exposities van portretten in de ZB Bekijk details

  31 augustus 2021

  In september en oktober heeft ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB) aan de Kousteensedijk 7 in Middelburg drie verschillende exposities van portretten in huis.

Paginanavigatie