Nieuwsoverzicht ZB| Bibliotheek

Resultaat 21 - 30 (van 54)

 • Kinderboekenreporters gezocht!

  8 april 2020

  De Leesweken van de Kinderjury zijn van start gegaan. Alle kinderen in Nederland van 6 t/m 12 jaar vormen samen de Kinderjury. Zij bepalen met elkaar welk kinderboek het beste is van het afgelopen jaar. De Leesweken duren nog t/m 10 mei, daarna kan er gestemd worden. Tot die tijd willen we kinderen in Zeeland oproepen in een videoboodschap te vertellen over hun favoriete boek van 2019. Zo kunnen zij andere kinderen enthousiast maken om deze boeken ook te gaan lezen!

  Bekijk details van Kinderboekenreporters gezocht!

 • ThuisBieb geopend: 100 e-books beschikbaar

  6 april 2020

  De gebouwen van de Zeeuwse Bibliotheken zijn gesloten, maar online zijn we open. In de ThuisBieb-app zijn vanaf 6 april 100 e-books beschikbaar, óók voor mensen die geen lid zijn van de Bibliotheek! De app ThuisBieb is verkrijgbaar in de Apple App Store voor iOS-gebruikers. De Android-app via Google Play volgt binnenkort. Met de ThuisBieb steken de Bibliotheken iedereen die thuiszit een hart onder de riem én bieden een mooie leeservaring in deze onzekere tijd. De ThuisBieb is in ieder geval open...

  Bekijk details van ThuisBieb geopend: 100 e-books beschikbaar

 • Zo blijf je lezen, ook als je ogen minder worden

  2 april 2020

  Passend Lezen heeft een bibliotheek vol gesproken boeken, kranten en tijdschriften. Exclusief voor mensen met een leesbeperking.

  Bekijk details van Zo blijf je lezen, ook als je ogen minder worden

 • ZB helpt bij vragen over de Online Bibliotheek

  24 maart 2020

  Zeeuwse bibliotheekleden die problemen ondervinden bij het downloaden van e-books of het beluisteren van luisterboeken uit de Online Bibliotheek kunnen vanaf 24 maart hun vragen mailen.

  Bekijk details van ZB helpt bij vragen over de Online Bibliotheek

 • Hemelwater, spuwers en boeken

  27 februari 2020

  De boekgoten van ZB in het nieuws

  Bekijk details van Hemelwater, spuwers en boeken

 • Zeeuwse basisscholen in beweging tijdens kinderkunstweek

  25 februari 2020

  Op 11 maart start de Kinderkunstweek in Zeeland met een uitstapje naar de danskunst!

  Bekijk details van Zeeuwse basisscholen in beweging tijdens kinderkunstweek

 • De Tweede Wereldoorlog in Zeeland in 50 foto’s

  15 november 2019

  De Tweede Wereldoorlog in honderd foto’s. Dat is de naam van een landelijke campagne die erop gericht is de herinnering aan de periode van oorlog en bezetting levend te houden.

  Bekijk details van De Tweede Wereldoorlog in Zeeland in 50 foto’s

 • Boekencollectie Vleeshal beschikbaar voor breed publiek

  2 oktober 2019

  De boekencollectie van Stichting Beeldende Kunst Middelburg (de Vleeshal) is in 2019 in beheer gegeven aan ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland. Op dinsdag 8 oktober is om 10.00 uur de overdracht officieel bekrachtigd in de ZB door ondertekening van de beheersovereenkomst door de directeuren Roos Gortzak (Vleeshal) en Perry Moree (ZB).

  Bekijk details van Boekencollectie Vleeshal beschikbaar voor breed publiek

 • Internationaal Buzzfestival in Middelburg

  23 september 2019

  Op vrijdag 11 oktober 2019 organiseert ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland (ZB) het internationale Buzzfestival. Tijdens dit evenement kunnen professionals uit het bibliotheekvak én andere geïnteresseerden kennismaken met inspirerende Bibliobussen uit Nederland en België. Aanleiding voor het evenement is het 50-jarig bestaan van de bibliobussen in Zeeland.

  Bekijk details van Internationaal Buzzfestival in Middelburg

 • Ontwerp de Bibliobus van de Toekomst

  19 september 2019

  In 2019 viert ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland de 50ste verjaardag van de bibliobussen in Zeeland. Dat is reden voor een feestje! Omdat de bibliobussen jarig zijn organiseren wij de wedstrijd Ontwerp de Bibliobus van de Toekomst.

  Bekijk details van Ontwerp de Bibliobus van de Toekomst