Nieuwsoverzicht ZB| Bibliotheek

Resultaat 11 - 20 (van 54)

 • Popaanzee Popsport streamt live sessies vanuit Brogum

  29 juni 2020

  Popaanzee Popsport is één van de coachingstrajecten van Popaanzee, het Zeeuws platform voor talentontwikkeling van popmuzikanten. En onderdeel van het landelijke coachingsprogramma Popsport. Bedoeld voor jonge, talentvolle muzikanten, bands en producers die verder willen komen met hun eigen muziek. De workshopdagen, artistiek, maar ook zakelijk van aard, vinden normaal gesproken plaats in één van de Zeeuwse poppodia. Het traject zou worden afgesloten met showcase tijdens Eindeloos Eiland Festival...

  Bekijk details van Popaanzee Popsport streamt live sessies vanuit Brogum

 • Extra bronnen beschikbaar bij digitale Bibliotheek

  15 juni 2020

  Via de website van de Bibliotheek kan je thuis verdiepende bronnen raadplegen. De databanken van Springer/BSL, EBSCO, GALE en ProQuest zijn te gebruiken door leden van de bieb. Je vindt er wetenschappelijke en inhoudelijke achtergrondinformatie bij diverse vakgebieden. Ook Nederlandstalige infrormatie op het gebied van gezondheidswetenschappen.

  Bekijk details van Extra bronnen beschikbaar bij digitale Bibliotheek

 • Nieuw: printen vanuit de 'Cloud'

  3 juni 2020

  Lang niet iedereen heeft thuis een printer. Dat is ook niet meer nodig. Veel zaken worden digitaal met elkaar gedeeld en voor documenten die echt geprint moeten worden, kun je terecht bij de Bibliotheek. Sinds kort heeft ZB een nieuwe service: cloudprinten; printen op elk apparaat vanaf elke locatie.

  Bekijk details van Nieuw: printen vanuit de 'Cloud'

 • Inschrijving Zeeuwse Boekenprijs 2020 opent 15 juni

  28 mei 2020

  De jaarlijkse inschrijftermijn voor deelname aan de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) is geopend van 15 juni t/m 15 juli 2020.

  Bekijk details van Inschrijving Zeeuwse Boekenprijs 2020 opent 15 juni

 • Landelijke primeur: Klokhuis Meet Up met Janouk Kelderman

  27 mei 2020

  Op 9 juni aanstaande is er een Nederlandse primeur, georganiseerd door Het Klokhuis en ZB: vanaf 13.15 tot 14.00 uur kunnen alle kinderen in Nederland thuis of op school meedoen aan een live-stream met chatbox-uitzending van een Klokhuis Meet Up vanuit de ZB in Middelburg.

  Bekijk details van Landelijke primeur: Klokhuis Meet Up met Janouk Kelderman

 • Bibliotheken in Zeeland weer beperkt open

  7 mei 2020

  Vanaf 18 mei gaan de Bibliotheken in Zeeland weer open voor publiek. Alleen voor het lenen en inleveren van boeken en andere materialen. De service van de afhaalbibliotheek (reserveren via formulieren op de website en afhalen bij de vestiging) blijft bestaan tot en met 15 mei. Er wordt gewerkt met afspraken per locatie. Ook worden andere openingstijden gehanteerd dan de gebruikelijke. Op de website van de eigen Bibliotheek staan de openingstijden en voorzorgsmaatregelen.

  Bekijk details van Bibliotheken in Zeeland weer beperkt open

 • De Tweede Wereldoorlog in honderd foto's

  4 mei 2020

  Naast verhalen maken beelden het verleden van de Tweede Wereldoorlog zichtbaar. Voor de tentoonstelling 'De Tweede Wereldoorlog in honderd foto’s' heeft het Nederlandse publiek een definitieve keuze voor de honderd foto’s gemaakt.

  Bekijk details van De Tweede Wereldoorlog in honderd foto's

 • AfhaalBieb: tijdelijke afhaalservice op afspraak

  23 april 2020

  De Bibliotheken in Zeeland kunnen nog niet open. Ook de Bibliobussen kunnen de normale dienstverlening nog niet hervatten. Op dit moment wordt er door de bibliotheekleden veel gebruik gemaakt van de landelijke online Bibliotheek voor het lenen van e-books en luisterboeken. Om de Zeeuwse leden in deze tijd de kans te geven om ook gedrukte (jeugd)boeken te lenen, start vanaf 28 april de AfhaalBieb.

  Bekijk details van AfhaalBieb: tijdelijke afhaalservice op afspraak

 • Zeeuwse Bibliotheken blijven tot en met 17 mei gesloten

  22 april 2020

  De gezamenlijke Zeeuwse Bibliotheken op Walcheren, de Oosterschelderegio en in Zeeuws-Vlaanderen hebben besloten dat de Bibliotheken in ieder geval tot en met 17 mei gesloten blijven. De Bibliotheken volgen hiermee het landelijke beleid om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

  Bekijk details van Zeeuwse Bibliotheken blijven tot en met 17 mei gesloten

 • Scholen blij met jeugdboeken

  14 april 2020

  ZB doneert jeugdboeken aan Walcherse scholen

  Bekijk details van Scholen blij met jeugdboeken