Nieuwsoverzicht ZB

Resultaat 141 - 147 (van 147)

 • Krantenbank Zeeland bestaat 10 jaar Bekijk details

  16 januari 2018

  Op 16 januari 2008 werd Krantenbank Zeeland gelanceerd. In samenwerking met gemeentearchief Schouwen-Duiveland werden toen de tien jaar daarvoor opgeheven Zierikzeesche Nieuwsbode en de nog oudere Zierikzeesche Courant aangeboden. Krantenbank Zeeland bevatte bij de start ongeveer 175.000 pagina’s. In tien jaar tijd is dat gegroeid tot het een aantal van 2,16 miljoen pagina’s. Daarmee behoort Krantenbank Zeeland tot de grootste vijf krantenbanken van Nederland.

 • Gors en ZB starten samenwerking Bekijk details

  30 augustus 2017

  ZB en gehandicaptenzorgorganisatie Gors beginnen op 1 september 2017 met een nieuwe samenwerking. Beide organisaties vinden maatschappelijke betrokkenheid en participatie erg belangrijk. Dit heeft geleid tot een nieuw initiatief. Mensen met een beperking zullen de medewerkers van ZB gaan ondersteunen door het uitvoeren van verschillende taken. Denk hierbij aan het werken in het magazijn, plastificeren van boeken, interne post verzorgen en het onderhouden van machines.

 • Opening ZB| Bibliotheek Vlissingen in CCXL Bekijk details

  28 augustus 2017

  Op vrijdag 8 september opent ZB| Bibliotheek Vlissingen voor het eerst haar deuren in CCXL aan de Spuikomweg 7 om 12.00 uur. De afgelopen weken is hard gewerkt aan een nieuwe Bibliotheek die dagelijks open zal zijn voor publiek van 10.00 - 22.00 uur. Doordeweeks en op zaterdagochtend zijn er op gezette tijden bibliotheekmedewerkers aanwezig voor hulp en ondersteuning.

 • Vestiging Bibliotheek Vlissingen in CineCity officieel bekrachtigd Bekijk details

  29 juni 2017

  Op woensdag 29 juni is het voortbestaan van de Bibliotheek officieel bevestigd door het ondertekenen van drie contracten: de transitie- en de dienstverleningsovereenkomst tussen ZB en de gemeente Vlissingen en de huurovereenkomst tussen ZB en CineCity.

 • Toekomst Bibliotheek Vlissingen verzekerd Bekijk details

  9 juni 2017

  ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland gaat vanaf 1 juli de bibliotheekvoorziening in Vlissingen exploiteren. Dit heeft het college besloten. Er wordt een dienstverleningsovereenkomst afgesloten met ZB waarin belangrijke uitgangspunten zijn geformuleerd zoals personeel, huisvesting, educatie op scholen en de collectie.

 • Laaggeletterdheid, een probleem van ons allemaal Bekijk details

  29 november 2016

  Op 29 november 2016 vond in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland de conferentie 'Aanpak Laaggeletterdheid in Zeeland' plaats. Centraal stonden de vragen: Waarom is dit een probleem? Wat heb jij hiermee te maken? Wat kun je betekenen om laaggeletterdheid te verminderen?

 • Taalhuis Walcheren feestelijk geopend Bekijk details

  9 juni 2016

  Op donderdag 9 juni 2016 is het eerste Taalhuis van Zeeland officieel geopend in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland (ZB). Het Taalhuis Walcheren krijgt een plek in Bibliotheek Vlissingen en in de ZB. Op termijn komt er ook een mobiele vestiging. Het Taalhuis is voor alle inwoners van Walcheren die moeite hebben met lezen, spreken of schrijven in het Nederlands. Voor zowel mensen die Nederlands als moedertaal hebben als inwoners waarvan Nederlands niet de moedertaal is. Ook voor het ontwikkelen...

Paginanavigatie