Nieuwsoverzicht ZB

Resultaat 121 - 130 (van 166)

 • Longlist Zeeuwse Boekenprijs 2020 bekend Bekijk details

  12 september 2020

  De jury van de ZBP stelde een longlist van tien titels samen, die zaterdag 12 september bij Film by the Sea bekend werd gemaakt door jurysecretaris Anya Marinissen, tijdens een talkshow met presentator Karin van As. Voor de Zeeuwse Boekenprijs zijn dit jaar 61 boeken ingezonden.

 • Interactieve Klokhuis Meet Up vanuit de ZB Bekijk details

  2 september 2020

  Op 15 september organiseren jeugdprogramma Het Klokhuis (NTR) en ZB weer een Klokhuis Meet Up. Hierin gaat presentator Bart Meijer met een aantal gasten in gesprek over DNA.

 • Muziekweb vanaf 1 augustus gratis voor leden van de bibliotheken in Zeeland Bekijk details

  21 juli 2020

  Goed nieuws voor de Zeeuwse muziekliefhebbers. Wanneer je lid bent van een van de bibliotheken in Zeeland, kun je materialen lenen uit de collectie van Muziekweb. Dit is nu nog tegen betaling van €1,50 per aanvraag, maar vanaf 1 augustus wordt dit gratis.

 • VakantieBieb 2020: een zomer vol verhalen Bekijk details

  29 juni 2020

  Van 1 juli t/m 31 augustus 2020 is de VakantieBieb weer open. In deze app kunnen Nederlanders deze zomer naast e-books nu ook genieten van luisterboeken. Met de VakantieBieb beleeft iedereen een zomer vol verhalen: jong en oud, leden en niet-leden van de Bibliotheek.

 • Popaanzee Popsport streamt live sessies vanuit Brogum Bekijk details

  29 juni 2020

  Popaanzee Popsport is één van de coachingstrajecten van Popaanzee, het Zeeuws platform voor talentontwikkeling van popmuzikanten. En onderdeel van het landelijke coachingsprogramma Popsport. Bedoeld voor jonge, talentvolle muzikanten, bands en producers die verder willen komen met hun eigen muziek. De workshopdagen, artistiek, maar ook zakelijk van aard, vinden normaal gesproken plaats in één van de Zeeuwse poppodia. Het traject zou worden afgesloten met showcase tijdens Eindeloos Eiland Festival...

 • Extra bronnen beschikbaar bij digitale Bibliotheek Bekijk details

  15 juni 2020

  Via de website van de Bibliotheek kan je thuis verdiepende bronnen raadplegen. De databanken van Springer/BSL, EBSCO, GALE en ProQuest zijn te gebruiken door leden van de bieb. Je vindt er wetenschappelijke en inhoudelijke achtergrondinformatie bij diverse vakgebieden. Ook Nederlandstalige infrormatie op het gebied van gezondheidswetenschappen.

 • Nieuw: printen vanuit de 'Cloud' Bekijk details

  3 juni 2020

  Lang niet iedereen heeft thuis een printer. Dat is ook niet meer nodig. Veel zaken worden digitaal met elkaar gedeeld en voor documenten die echt geprint moeten worden, kun je terecht bij de Bibliotheek. Sinds kort heeft ZB een nieuwe service: cloudprinten; printen op elk apparaat vanaf elke locatie.

 • Inschrijving Zeeuwse Boekenprijs 2020 opent 15 juni Bekijk details

  28 mei 2020

  De jaarlijkse inschrijftermijn voor deelname aan de Zeeuwse Boekenprijs (ZBP) is geopend van 15 juni t/m 15 juli 2020.

 • Landelijke primeur: Klokhuis Meet Up met Janouk Kelderman Bekijk details

  27 mei 2020

  Op 9 juni aanstaande is er een Nederlandse primeur, georganiseerd door Het Klokhuis en ZB: vanaf 13.15 tot 14.00 uur kunnen alle kinderen in Nederland thuis of op school meedoen aan een live-stream met chatbox-uitzending van een Klokhuis Meet Up vanuit de ZB in Middelburg.

 • Bibliotheken in Zeeland weer beperkt open Bekijk details

  7 mei 2020

  Vanaf 18 mei gaan de Bibliotheken in Zeeland weer open voor publiek. Alleen voor het lenen en inleveren van boeken en andere materialen. De service van de afhaalbibliotheek (reserveren via formulieren op de website en afhalen bij de vestiging) blijft bestaan tot en met 15 mei. Er wordt gewerkt met afspraken per locatie. Ook worden andere openingstijden gehanteerd dan de gebruikelijke. Op de website van de eigen Bibliotheek staan de openingstijden en voorzorgsmaatregelen.

Paginanavigatie