Nieuwsoverzicht ZB

Resultaat 111 - 120 (van 133)

 • Zeeuws-Vlaamse kranten beschikbaar op Krantenbank Zeeland Bekijk details

  22 juli 2019

  Vanaf 22 juli 2019 zijn meer dan 100.000 Zeeuws-Vlaamse krantenpagina’s beschikbaar op Krantenbank Zeeland. Het afgelopen jaar hebben Gemeente Terneuzen en ZB samen het initiatief hiertoe genomen. De beschikbaarheid van historische kranten is onderdeel van de digitale ontsluiting van de historische archieven van de Gemeente Terneuzen. Doel is om historisch materiaal over de regio voor een breed publiek beschikbaar te maken.

  Bekijk details van Zeeuws-Vlaamse kranten beschikbaar op Krantenbank Zeeland

 • Opening Informatiepunt Digitale Overheid in de ZB Bekijk details

  20 juni 2019

  Vanaf dinsdag 2 juli is het Informatiepunt Digitale Overheid geopend in de ZB, Kousteensedijk 7 in Middelburg. Dit Informatiepunt is een landelijk initiatief, dat voortkomt uit een samenwerking tussen de Koninklijke Bibliotheek, de openbare bibliotheken in Nederland en de Manifestgroeppartijen (Belastingdienst, CAK, CBR, CIZ, CJIB, DUO, SVB en UWV).

  Bekijk details van Opening Informatiepunt Digitale Overheid in de ZB

 • Taalhuis Walcheren organiseert activiteiten in de zomer Bekijk details

  4 juni 2019

  Tijdens de zomervakantie, van 10 juli t/m 14 augustus 2019, organiseert Taalhuis Walcheren iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur gratis taalactiviteiten. Iedereen vanaf 18 jaar, die hulp kan gebruiken bij lezen, spreken of schrijven in het Nederlands, is welkom. De taalactiviteiten worden gehouden in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7 in Middelburg en in ZB| Bibliotheek Vlissingen, Spuikomweg 7 in Vlissingen.

  Bekijk details van Taalhuis Walcheren organiseert activiteiten in de zomer

 • Mijn Bibliotheek vanaf 1 april ook AVG proof Bekijk details

  27 maart 2019

  In het kader van de verscherpte privacywetgeving AVG (algemene verordening gegevensbescherming) zijn wij genoodzaakt ons wachtwoordbeleid aan te passen. Hierdoor is het niet meer mogelijk om vanaf 1 april met je geboortedatum als wachtwoord in te loggen bij Mijn Bibliotheek.

  Bekijk details van Mijn Bibliotheek vanaf 1 april ook AVG proof

 • Taalhuis Walcheren verzorgt avondles Nederlands Bekijk details

  19 maart 2019

  Vrijwilligers geven iedere woensdagavond van 18.45 - 19.45 uur les aan mensen die beter Nederlands willen leren, lezen en begrijpen.

  Bekijk details van Taalhuis Walcheren verzorgt avondles Nederlands

 • Taalhuis Walcheren start leesclub Bekijk details

  11 februari 2019

  Vanaf dinsdag 5 maart start Taalhuis Walcheren met de leesclub ‘Makkelijk Lezen’. De leesclub komt wekelijks samen op dinsdagen van 10.15 tot 11.15 uur en op woensdagen van 18.30 tot 19.30 uur in ZB| Bibliotheek Vlissingen.

  Bekijk details van Taalhuis Walcheren start leesclub

 • Feestelijk tekenmoment Taalakkoord Zeeland Bekijk details

  8 februari 2019

  Perry Moree heeft namens de ZB het Taalakkoord Zeeland ondertekend. Samen met 15 andere organisaties vormt de ZB een samenwerkingsverband dat zich inzet voor het vergroten van de arbeidsparticipatie in Zeeland.

  Bekijk details van Feestelijk tekenmoment Taalakkoord Zeeland

 • Ørsted en ZB gaan samenwerken Bekijk details

  1 februari 2019

  Energiebedrijf Ørsted en ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland gaan samenwerken op het gebied van voorlichting en educatie. De start van de samenwerking wordt dinsdag 5 februari gevierd met de presentatie van een kinderboek over klimaatverandering.

  Bekijk details van Ørsted en ZB gaan samenwerken

 • Zeeuws Weerzien, de krant vol herinneringen Bekijk details

  11 januari 2019

  Op woensdag 16 januari reiken gedeputeerde A.J. van der Maas en burgemeester R.J. van der Zwaag het officiële eerste nummer van de krant ‘Zeeuws Weerzien’ uit in zorg- en verpleegcentrum Nieuw-Sandenburgh in Veere.

  Bekijk details van Zeeuws Weerzien, de krant vol herinneringen

 • Kostbare boeken logeren in Middelburg Bekijk details

  17 december 2018

  Een voorraad kostbare boeken uit het Rotterdamse museum Boijmans Van Beuningen zal een aantal jaren tijdelijk in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland verblijven.

  Bekijk details van Kostbare boeken logeren in Middelburg

Paginanavigatie