Zing Mee Met Me Middelburg

Gepubliceerd op: 29 maart 2017 10:06

Op zaterdag 15 april vindt op het Plein in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland aan de Kousteensedijk 7 de eerste editie plaats van Zing Mee Met Me Middelburg.

Samen zingen is niet alleen leuk om te doen, het schept een band én je kunt een taal beter leren door te zingen. Daarbij helpt samen zingen ook om te ontspannen en nieuwe mensen te ontmoeten. Al zingend worden woorden en zinnen geleerd aan bezoekers die de Nederlandse taal nog niet helemaal beheersen (vluchtelingen, buitenlandse studenten, expats). Iedere editie bevat vijf à zes Nederlandse
liedjes.

Iedereen die Nederlands wil leren en/of lekker uit volle borst mee wil zingen is welkom. Goed kunnen zingen is niet nodig, plezier in zingen wel! Zing Mee Met Me Middelburg is gratis toegankelijk. Vanaf 14.15 is het inloop, we starten om 14.30 uur en zingen tot 15.30 uur.

ZB zorgt voor een zangeres, een ‘dirigent’ en een pianist, een boekje met liedteksten en een groot scherm waarop de teksten worden geprojecteerd. Voor- en achteraf krijgen de deelnemers koffie, thee of een glaasje limonade. Dit concept volgt de hoofdlijnen van de populaire reeks ‘Zing Nederlands Met Me’-middagen in Paradiso, Amsterdam.

 

Het is oorspronkelijk ontwikkeld als ‘De Gelukkig Zijn Sessies’ door de Ancienne Belgique (AB) in Brussel, in samenwerking met Theater van A tot Z. In samenwerking met de Ancienne Belgique heeft Paradiso dit initiatief uitgebreid naar Amsterdam. Inmiddels worden overal in het land soortgelijke sessies georganiseerd.

Zing Mee Met Me Middelburg wordt georganiseerd door ZB in samenwerking met Taalhuis Walcheren.

Foto: Meezingworkshop KAT koor 15/10/2016