Taalhuis Walcheren werft taalvrijwilligers

Gepubliceerd op: 29 augustus 2018 12:14

In de landelijke ‘Week van de Alfabetisering’ (3 tot 9 september 2018) gaat het Taalhuis Walcheren actief op zoek naar taalvrijwilligers. Er zijn meer taalvrijwilligers nodig om iedereen te kunnen helpen. Daarom is er deze week extra aandacht voor de werving van nieuwe taalvrijwilligers.

Taalachterstand
Van de volwassen Nederlanders heeft 1 op de 9 moeite met lezen en schrijven. Dit zijn zowel mensen van allochtone als autochtone komaf. Deze taalachterstand zorgt voor sociale uitsluiting en minder kansen op de arbeidsmarkt.

Taalvrijwilligers
Op Walcheren zijn veel enthousiaste vrijwilligers aan het werk met mensen die de Nederlandse taal graag beter willen leren. Werken als taalvrijwilliger is een leerzame ervaring en geeft veel voldoening. Je kunt namelijk het verschil maken in iemands leven.

Wie zoeken we?
Het Taalhuis zoekt taalvrijwilligers voor diverse Walcherse organisaties. Er zijn verschillende soorten vacatures, bijvoorbeeld voor taalmaatjes, voorlezers of taaldocenten. Iedereen die affiniteit heeft met de doelgroep en zelf goed Nederlands spreekt, is welkom!

Meer weten over het werk als taalvrijwilliger?
Kom langs bij het Taalhuis Walcheren of kijk op de website www.taalhuiswalcheren.nl

Het Taalhuis Walcheren vind je in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7 in Middelburg en in ZB| Bibliotheek Vlissingen, CCXL, Spuikomweg 7 in Vlissingen.