Taalhuis Walcheren organiseert taallunch

Gepubliceerd op: 14 augustus 2018 09:53

Taalhuis Walcheren organiseert een taallunch op woensdag 5 september 2018 van 11.30 tot 13.00 uur in het CineCafé te Vlissingen.

In de landelijke ‘Week van de Alfabetisering’ (3 tot 9 september 2018) organiseert Taalhuis Walcheren een taallunch op woensdag 5 september van 11.30 tot 13.00 uur in het CineCafé te Vlissingen. De Vlissingse wethouder Els Verhage is uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Deelname aan de lunch is gratis. Graag vooraf aanmelden via rmaas@dezb.nl.

Taalachterstand
Van de volwassen Nederlanders heeft 1 op de 9 moeite met lezen en schrijven. Dit zijn zowel mensen van allochtone als autochtone komaf. Deze taalachterstand zorgt voor sociale uitsluiting en minder kansen op de arbeidsmarkt.

Taallunch
Taalhuis Walcheren is er om op een leuke en laagdrempelige manier zo veel mogelijk mensen vooruit te helpen bij het leren van Nederlandse taal. Tijdens de taallunch komen taalvragers en vrijwilligers in het CineCafé bij elkaar. Hierbij staat, naast het gezamenlijk eten, het met elkaar in gesprek gaan centraal.

Kinderen
Ook kinderen van 0-4 jaar met hun ouders zijn van harte welkom. Voor hen is er een leuke activiteit.

Meer weten over de taallunch of Taalhuis Walcheren?
Kom langs bij het Taalhuis Walcheren of kijk op de website www.taalhuiswalcheren.nl.

Het Taalhuis Walcheren vind je in ZB| Planbureau en Bibliotheek van Zeeland, Kousteensedijk 7 in Middelburg en in ZB| Bibliotheek Vlissingen, CCXL, Spuikomweg 7 in Vlissingen.