Eerste Taalcafé in ZB: “Wat een enthousiasme!”

Gepubliceerd op: 21 februari 2017 14:57

Vrijdag 17 februari 2017 werd het eerste Taalcafé in ZB gehouden. In het Taalcafé ontmoeten mensen die de Nederlandse taal willen leren elkaar in een ontspannen omgeving en oefenen het Nederlands met elkaar.

Iedereen die het organiseerde vanuit het Taalhuis Walcheren zat klaar. Liters koffie in de kan. Spannend hoeveel bezoekers er zouden komen.
Nadat de eerste mensen binnen waren, werd al snel gezellig druk. Extra tafels en stoelen werden erbij gehaald. Zo’n 30 mensen uit verschillende landen bijvoorbeeld uit Bulgarije, Polen, Irak, Syrië en Australië waren er. Sommigen spreken goed Nederlands, anderen zijn nog volop aan het leren.

In groepjes praatten ze met elkaar. Na een voorstelrondje werden de ideeën voor de taalcafés besproken. Sommigen willen meer weten over het Nederlandse onderwijssysteem, over de politiek, over de Nederlandse gewoonten en anderen willen juist vertellen over gebruiken in hun land van herkomst.

Wat echt opviel was, dat bijna alle deelnemers heel vaak een taalcafé in ZB willen. “Het enthousiasme en de gedrevenheid van zowel de deelnemers als de vrijwilligers was echt ontroerend om te zien”, zei Jacolien Boogaard, coördinator Taalhuis Walcheren van de locatie Middelburg na afloop. “Volop elan is er. Op naar het volgende café !”  

Het Taalcafé is er elke derde vrijdag van de maand van 10.15-11.30 uur in de foyer van ZB aan de Kousteensedijk 7 in Middelburg.